antonio_valensija_man_junLIGA ŠAMPIONA

Grupa C: Mančesteru bod, Valensija ubedljiva

 

Fudbaleri Mančester junajteda novu sezonu u Ligi šampiona počeli su remijem pred svojom publikom na Old Trafordu, pošto su večeras u prvom kolu Grupe C sa Glazgov Rendžersom igrali bez golova. Najubedljiviji utisak u Grupi C ostavila je Valensija, koja je na gostovanju kod turskog šampiona Burse pobedila sa 4:0.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, REZULTATI 3. KOLA, Nerešeno u prvim utakmicama, Genk slavio u duelu sa Partizanom

Tino Košta je snažnim šutem sa oko 30 metara doveo špansku ekipu u vođstvo od 1:0 u 16. minutu. Košta je bio zaslužan i za drugi gol Valensije, jer je u 41. minutu iz slobodnog udarca pogodio okvir gola, a Aric Aduriz naleteo na odbitak i ponovo zatresao mrežu domaćih.

Vođstvo Valensije je u 68. minutu, posle konfuzije u odbrani Burse, povisio Pablo Ernandes, da bi konačan rezultat od 4:0 u 75. minute postavio Roberto Soldado.

Povezana vest:  Stojkoviću kazna od 120.000 dinara



Mnogo manje uzbuđenja bilo je u Mančesteru, gde osvajač Lige šampiona iz 2008. godine nije uspevao da pronađe rešenja za odbranu Glazgova. Loš utisak za navijače Mančestera dodatno je pogoršala povreda Antonija Valensije, koji je u 57. minutu na nosilima iznesen sa terena i odvežen u bolnicu.

Grupa C

Bursa – Valensija 0:4

Mančester junajted – Rendžers 0:0

Povezana vest:  FSS: Fofana može da igra za Partizan