rukomet_i_divacOKS podržava kandidaturu Srbije za SP za žene 2013.

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac primio je u utorak 14. septembra 2010. godine u olimpijskoj kući Hasana Mustafu, predsednika međunarodne rukometne federacije sveta (IHF).

Predstavnici IHF doputovali su u Srbiju kako bi razgovarali o kandidaturi Rukometnog saveza Srbije za organizaciju Svetskog prvenstva za žene, 2013. godine.

Povezana vest:  Bošković objavio spisak igračica za Ukrajinu i Italiju

Prvi čovek OKS Vlade Divac rekao je:

– Rukomet je sport koji je izuzetno popularan u našoj zemlji i igra se u svim regionima. Za razvoj rukometa je veoma važno što će se u Srbiji 2012. održati Evropsko prvenstvo za rukometaše. OKS podržava kandidaturu za dobijanje svetskog prvenstva za žene 2013. godine, uz uverenje da bi organizacija ovog takmičenja doprinela popularizaciji ženskog rukometa i ženskog sporta kod nas.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EHF LIGU ŠAMPIONA, Zaječarke deklasirale ruski Rostov

Predsednik OKS informisao je prvog čoveka svetskog rukometa o aktivnostima obeležavanja 100-godišnjice OKS i pozvao ga da bude gost na Generalnoj skupštini EOK koja se kao centralni događaj obeležavanja ovog jubileja, održava krajem novembra u Beogradu.

Predsednik Hasan Mustafa se zahvalio na prijemu i istakao da mu je drago što je veoma poznati sportista na celu Olimpijskog komiteta i poželeo mu puno uspeha u radu.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, MUP: U Arenu samo sa ulaznicama

Pored predsenika IHF u delegaciji su bili i Leon Kalin (predsednik takmičarkse komisije IHF), Velimir Majranović (predsednij RS Srbije) i Božidar Đurković (generalni sekretar RSS).