lionel_mesi_nova_slavljeLIGA ŠAMPIONA

Grupa D: Barselona pregazila PAO, pobeda Kopenhagena

 

Fudbaleri Barselone večeras su na svom terenu ubedljivom pobedom od 5:1 protiv grčkog Panatinaikosa počeli takmičenje u Grupi D Lige šampiona, dok je danski Kopenhagen kod kuće bio bolji od ruskog Rubina sa 1:0. Panatinaikos je veoma dobro počeo utakmicu na stadionu Nou Kamp i poveo u 20. minutu preko francuskog internacionalca Sidnija Govua.

Povezana vest:  UEFA kaznila Hrvate sa još 30.000 evr

To je, očigledno, naljutilo fudbalere Barselone, koji su do kraja prvog dela utakmice postigli čak tri pogotka. Već u 22. minutu Lionel Mesi je izjednačio, 11 minuta kasnije David Vilja je doneo vođstvo domaćinu, a na 3:1 povisio je Mesi u 45. minutu. Mesi je u 55. minutu promašio jedanaesterac, ali je u 78. minute Pedro Rodrigez postigao četvrti pogodak za domaćina. Konačan rezultat za ubedljivu pobedu bivšeg trostrukog prvaka Evrope postavio je Dani Alveš u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Povezana vest:  Navijači Novog Pazara i Zvezde sukobili se posle meča

Prvak Danske, ekipa Kopenhagena, do pobede na svom terenu protiv ruskog Rubina iz Kazanja, došao je golom Dejma N’Dojaea u 87. minutu.

U sledećem kolu ekipa Barselone gostuje u Kazanju kod Rubina, dok će Panatinaikos u Atini dočekati fudbalere Kopenhagena.

Grupa D

Kopenhagen – Rubin 1:0

Barselona – Panatinaikos 5:1