stojanovic_trener_kzn_donjeckLIGA ŠAMPIONA, Grupa H

Partizan večeras u Donjecku igra protiv Šahtjora

 

Fudbaleri Partizana večeras od 20.45 u Donjecku igraju protiv ukrajinskog Šahtjora utakmicu prvog kola Grupe H Lige šampiona. Partizan je i prošle sezone igrao dve utakmice protiv Šahtjora, ali u Ligi Evropa. U Donjecku je bilo 4:1 za domaćina, a u Beogradu su crno beli slavili sa 1:0. Beogradskom klubu ovo je drugi put da igraju u Ligi šampiona, a 2003. godine zauzeli su poslednje mesto u grupi sa tri osvojena boda.

U drugoj utakmici Grupe H Lige šampiona u isto vreme u Londonu sastaju se domaći Arsenal i portugalska Braga.

Kad su fudbaleri Partizana pre godinu dana u okviru Lige Evrope gostovali u Donjecku ekspediciju crno-belih je dočekala kiša, a u Beograd su se vratili sa četiri gola u svojoj mreži (1:4). Ovoga puta, pred meč u mnogo značajnijem takmičenju, kao što je Liga šampiona, Ukrajina je ogrejana suncem, pa će valjda i naši fudbaleri u Srbiju da se vrate u daleko boljem raspoloženju. Naravno, niko u taboru srpskog šampiona ne želi da preti ili obećava sigurnu pobedu, ali u borbu svih 90 minuta ne treba sumnjati.

Nakon večerašnjeg treninga trener Aleksandar Stanojević je lišen jedne velike dileme da li će u timu biti kapiten Mladen Krstajić ili ne? Iskusni defanzivac je minulog vikenda na meču protiv Rada doživeo prelom nosa, ali je insistirao da doputuje u Donjeck, bez obzira što su ga svi u stručnom štabu i medicinskom bloku ubeđivali da odustane. Krle je još jednom pokazao koliko je veliki profesionalac i koliko voli Partizan, pa je na sopstvenu odgovornost odlučio da zaigra sutra uveče. U Nemačkoj je nabavio zaštitnu masku, sa kojom je odradio poslednji trening i nije bilo nikakvih problema.

Povezana vest:  Stanković: Svaka čast fudbalerima, sve bilo fenomenalno

– Nije prijatno kad na licu imate strano telo, ali trening sam odradio bez problema i spreman sam za meč. Maska koju imam je odlična i sa te strane neće biti problema, a što se tiče straha njega nikada nije ni bilo i stavljam se na raspolaganje treneru Stanojeviću – poručio je Krstajić.

Crno-beli su na prelepoj Donbas areni odradili trening, a trener Stanojević je odlučio da umesto obaveznih 15 minuta, za predstavnike medija otvori svih sat vremena, koliko su igrači proveli na ternu. Kao što se i očekivalo, za pomenutih 60 minuta nije moglo da vidi mnogo toga, budući da se sve svodilo na puka istrčavanja i igru na dva gola, ali na skraćenom terenu.

Povezana vest:  Laciju sva tri boda u Bolonji

mladen_krstajic_donjeck_maska– Srećni smo što učešće u Ligi šampiona počinjemo na ovakvom stadionu. U ekipi ima mladih igrača, među kojima sam i ja kao mlad trener, koji žele da se afirmišu u Evropi, dok bi oni stariji želeli da se uspešno oproste od nje. Šansu koja nam se pružila sigurno nećemo propustiti. Strahovito smo ambiciozni tim i uz sve poštovanje rivala sutra uveče ćete videti pravi Partizan – rekao je trener Aleksandar Stanojević na uobičajenoj konferenciji pred trening i nastavio:

– U ovoj ekipi Partizana nema mnogo fudbalera koji su pre godinu dana igrali na Donbas areni, kada smo poraženi 1:4, a sutra ćemo videti da li je to pozitivna ili negativna svar. Šahtjor je odlična ekipa, koja ima vrhunske igrače, mada i oni, baš kao i mi imaju kadrovskih problema, ali to nikako ne sme da bude alibi, niti njima, niti nama.

Dosadadašnji uspesi crno-belih ove sezone, uglavnom su vezivani za fantastičnu golgetersku serju Brazilca Klea, ali doprinos Saše Ilića je nemerljiv. Ljubimc Grobara igra kao u najboljim danima, možda čak i bolje od toga, pa će ishod večerašnjeg meča u dobroj meri zavisiti i od njegovog raspoloženja.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Karte za Inđiju u prodaji

– Svesni smo da igramo protiv ekipe koja poslednjih godina ulaže mnogo novca i stalni su učesnik Lige šampiona, pre dve godine su osvojili i Kup UEFA, ali mi imamo svoje ambicije. Verujem da ćemo mi sutra da ostvarimo rezultat koji nam odgovar. Pre četiri godine sam sa Salcburgom igrao protiv Šahjtora i znam da je u pitanju odličan tim, koga je i onda predvodio Darijo Srna, koji je i danas jedan od glavnih igrača ukrajinskog tima – rekao je Ilić.

Prema onome što je trener Stanojević juče uigravao, sastav srpskog šampiona trebalo bi da izgleda ovako: Stojković, Miljković, Krstajić, Savić, Lazevski, Medo, Petrović, Ilić, Tomić, Iliev, Kleo.

Crno-beli će u Donjecku imati podršku oko 100 najvatrenijih navijača, koji su krenuli iz Beograda, a očekuje se da isto toliko bude i naših radnika koji žive u ovom delu Ukrajine. Dolazak na utakmicu je najavio i nekadašnji fudbaler Partizana Đorđe Lazić, koji sa mnogo uspeha igra za drugi tim iz Donjecka Metalist.

 

Danas od 20.45 igraju:

Grupa H

Arsenal – Braga

Šahtjor – Partizan