Wesley_SneijderVesli Snajder: Kladim se da će Murinjo naslediti Fergusona

 

Vesli Snajder, holandski reprezentacivac i uzdanica italijanskog i evropskog prvaka Intera, uveren je da će Portugalac Žoze Murinjo biti prvi sledeći trener Mančester Junajteda nakon Aleksa Fergusona.

 

Već 24 godine, od 1986. godine, Ferguson vodi crvene đavole s Old Traforda. Uspešni i trofejni škotski strateg već ima 68 godina i sve se češće povlači pitanje čoveka koji će ga jednog dana naslediti na čelu slavnog kluba.

Povezana vest:  Mesi peti put u karijeri dobitnik Zlatne lopte

Snajder je uveren da je ta pozicija rezervisana samo za jednog čoveka, Žozea Morinja, s kojim je Snajder prošle sezone osvojio Ligu šampiona, italijansko prvenstvo i kup, ali je Murinjo posle toga preselio na klupu madridskog Reala.

-Vodio sam mnoge dugotrajne i opsežne razgovore s Murinjom i bio bih spreman da stavim svoj novac na to da će upravo on biti sledeći trener Junajteda. Dobro znam da je to posao koji jako želi. Iskreno govoreći, mislim da je on i jedini trener na svetu koji ima kapacitet da preuzme dužnost trenera Mančester Junajteda od Fergusona – izjavio je Snajder za Daily Star.

Povezana vest:  Berluskoni smenjuje Inzagija i dovodi Spaletija

-Mislim da je to u glavama ljudi koji odlučuju i rešena stvar jednog dana kada se Ferguson povuče. Tako bi jedna svetska trenerska klasa otišla, a druga došla na njegovo mesto. Znam da će se Fergusonova reč itekako slušati kada će biti reči o njegovom nasledniku. Između njega i Murinja sigurno postoje razlike, ali i međusobno poštovanje.

Povezana vest:  Milan produžio ugovore sa Abateom i Antoninijem

Na kraju, Snajder je dodao i ovo.

-Dobro znam koliko bi Murinja uzbudio povratak u Premierligu. Kada o tome govori, ponaša se kao malo dete. To mu podneblje fudbalski jako odgovara..