duda_ivkovic_111SP TURSKA 2010, POSLE MEČA SRBIJA – NEMAČKA

Ivković nema zamerki na odnos prema igri

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da nema zamerke na pristup igrača utakmici u današnjem porazu posle dva produžetka od Nemačke na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

-Stvarno nemam nikakvu zamerku na odnos igrača utakmici, pošto je on bio vrhunski. Trebalo nam je više iskustva… Prvi put smo igrali ključne trenutke bez dvojice izuzetnih važnih igrača. Jedan nam je nedostajao za kontrolu i poslednje šuteve, a drugi je glavni u reketu – rekao je Ivković novinarima.

Povezana vest:  Jao Ming objavio kraj karijere

Nemačka je posle dva produžetka pobedila 82:81.

-Dozvolili smo im bolju kontrolu tokom utakmice. Nismo bili inferiorni, ali smo uvek bili korak iza. Kada tako zaostaješ tokom meča, onda rival ima više sreće u ključnim trenucima…Oba tima su zaslužila pobedu…Potrebno nam je iskustvo. Imamo još veliku šansu da se kvalifikujemo – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Alen Ajverson: Obećavam borbu u svakoj utakmici

Sledeći rival je Jordan, sa kojim Srbija igra sutra od 15.30.

-Moramo da znamo kako da dobijemo tu utakmicu. Problem je što je početak još ranije, ali ćemo biti jači za (Miloša) Teodosića. Moramo da znamo kako da ga uvedemo u igru, kako da ga uvedemo u sistem – kazao je selektor Srbije.

Nemački selektor je kazao da je utakmica bila teška i da su oba tima mogla da pobede.

Povezana vest:  Nikolić: Hemofarm je mnogo bolji od nas

-Bila je ovo mnogo teška utakmica, obe ekipe su mogle da pobede zasluženo, jer su igrala čvrsto i dobro. (Jan-Hendrik) Jagla je pogodio neverovatnu trojku, ali kažu da što više radiš, to imaš više sreće. Mislim da smo zaslužili tu sreću jer mnogo radimo. Ponosan sam kako se mlad tim razvija i kako igra – rekao je Bauerman.