milos teodosic CSKA

Pobede CSKA i Olimpijakosa

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su večeras u Minhenu Bajern sa 86:61 (23:14, 17:9, 22;20, 24:18), dok je Olimpijakos savladao Unikahu sa 73:55 (17:17, 20:14, 18:10, 18:14), u utakmicama petog kola Top 16 faze Evrolige. Moskovljani su petoj utakmici Grupe F druge faze takmičenja zabeležili četvrtu pobedu i tako došli nadomak plasmana u četvrtinu finala. 
CSKA je do pobede predvodio Miloš Teodosić sa 24 poena uz po pet asistencija i skokova, Viktor Krijapa postigao je 16, dok je Nenad Krstić zabeležio 14, a Vladimir Micov četiri. U ekipi Bajerna najefikasniji bio je Malkom Delanej sa 16 poena i pet uhvaćenih lopti. 
CSKA je od samog početka meča krenuo ofanzivno, te su u završnici prve četvrtine imali dvocifrenu prednost, koju su očuvali do kraja meča. Olimpijakos je u Pireju došao do vrlo važne pobede nad direktnim konkurentom za plasman u narednu fazu. 
Aktuelnog prvaka Evrolige je do pobede nad Unikahom predvodio Jorgos Printezis sa 16 poena i šest skokova, dok je Brajant Danston postigao 12. Jedini dvocifreni u ekipi Unikahe bio je Nik Kejner Medli sa 11 poena i osam skokova, a srpski košarkaš Vladimir Štiamc je za 21 minut na parketu postigao osam poena uz 14 skokova i jednu asistenciju. 
Olimpijakos je tako posle pet utakmica na četvrtom mestu u Grupi E sa skorom od tri trijufma i dva poraza, dok je Unikaha peta sa dve pobede iz pet mečeva. 

Povezana vest:  Parker ostaje u San Antoniju i u narednim godinama