Edinson Cavani 2013

Kavani: Došao sam da osvajam trofeje

Fudbalski klub Pari Sen Žermen saopštio je danas da je potpisao petogodišnji ugovor sa doskorašnjim igračem Napolija, Urugvajcem Edisonom Kavanijem. Na sajtu PSŽ-a nisu saopšteni detalji ugovora, ali je od ranije poznato da je otkupna klazula za Kavanija 63 miliona evra.
Prema pisanju Frans presa, Kavani je u redove PSŽ-a prešao za rekordnih 64 miliona evra. Urugvajac je na svojoj promociji u Parizu rekao da se ni jednog trenutka nije premišljao o prelasku u redove „svetaca“, kao i da sa klubom želi da osvoji što više trofeja.
-Ni u jednom trenutku nisam oklevao oko prelaska u PSŽ. Veoma sam srećan što sam deo ovog projekta, a predsednik kluba je pokazao veru u mene. Želim da sa ovim klubom osvojim prvenstvo Francuske i Ligu šampiona – rekao je Kavani.
-Dolazim sa mnogo samopouzdanja u klub. Ja sam igrač koji želi da pobeđuje, a PSŽ to moze da mi priušti. Ovo je jedan od najvećih klubova na svetu – dodao je on.
Kavani je na promociji poručio navijačima da je u klub došao da pomogne u ispunjenju njihovih ciljeva. 
-Došao sam u ovaj klub sa željom da dam sve od sebe i da dostignemo ciljeve, koje svi želimo – rekao je Kavani. 
On je dodao da se raduje što će u klubu igrati sa Zlatanom Ibrahimovićem.
-Ibra je svetski šampion. Zadovoljstvo je igrati sa njim – rekao je Kavani. 
Predsednik kluba Naser el Kelafi rekao je da nije bilo lako dovesti Kavanija u PSŽ, jer su ga mnogi drugi timovi želeli u svojim redovima. 
-Nije bilo lako, svi su želeli Kavanija, ali on je ovde u PSŽ-u i ja sam veoma srećan zbog toga. Transfer Kavanija je još jedan dokaz sposobnosti kluba da privuče najbolje igrače sveta – rekao je El-Kelafi.
Kavani će u PSŽ-u nositi dres sa brojem devet. Kavani je u Napoli došao 2010. godine iz Palerma i postao je jedan od ključnih igrača tog kluba. On je prošle sezone postigao 29 golova u 34 nastupa u Seriji A i tako pomogao Napoliju da stigne do drugog mesta na tabeli. Kavani je karijeru počeo u Danubiju 2005. godine, a preselio se u Evropu dve godine kasnije. 

Povezana vest:  Jovanović: Sudija nam upropastio utakmicu