cesc_fabregasArsen Venger: Fabregas je neka druga dimenzija

 

Menadžer Arsenala Arsen Venger nije skrivao oduševljenje igrom kapitena kluba Ceska Fabregasa na startu takmičenja u Ligi šampiona. Španski igrač je briljirao u pobedi Tobdžija sa 6:0 protiv Brage u prvom kolu Grupe H. Sam je postigao dva gola, a učestvovao je u akcijama za još tri pogotka u sjajnoj večeri londonskoga kluba na Emiratesu.

-On je neka druga dimenzija. Ljudi zaboravljaju da su mu samo 23 godine, to su to godine kada drugi igrači tek počinju sa pravim igrama. Njegov uticaj na tim je fantastičan, važno je da nas vodi do pobeda. Mislim da mladi igrači imaju sjajnu priliku za napredak uz njega. Ako imate 18 godina poput Džeka Vilšera i vidite Fabregasa koji ima 23, možete mnogo da naučite – pun je pohvala francuski stručnjak.

Povezana vest:  Borusija Dortmund na plus četiri

Fabregas je celo leto bio tema sapunice vezane uz njegov mogući povratak u Barselonu iz čije je fudbalske škole i stigao u London. Katalonac nije skrivao želju za povratkom kući, ali Venger je odbio sve ponude španskog prvaka.

-Fabregas voli klub. Znam da su mnogi sumnjali u to, ali ja nikada nisam. Došao je ovde kad mu je bilo 16 godina i uživa u našem stilu igre. A šta ti još treba u životu osim da budeš srećan – zapitao se Venger, izrazivši oduševljenje i činjenicom da je Fabregas u poslednjim minutima sinoćnjeg dvoboja dodao loptu Karlosu Veli iako je i sam mogao da postigne šesti gol.

Povezana vest:  ENGLESKA VESTI, Drogba (ne)zadovoljan

-Drago mi je što je Cesk dodao loptu Veli umesto da pokuša da postigne het trik jer to pokazuje njegov stav vođe i potvrđuje naš stil igre.