jose_mourinho_slavljePortugalci žele da „iznajme“ Murinja za dve utakmice

 

Fudbalska federacija Portugalije želi da angažuje trenera Reala Žozea Murinja za naredne dve utakmkice kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Kako piše portugalski sportski liost Rekord, predsednik Fudbalske federacije Portugalije Žilberto Madail otputovao je danas u Madrid, gde će razgovarati sa Murinjovim agentom Horheom Mendesom.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Juriš na smederevsku tvrđavu

Kako tvrdi Rekord, Murinjo bi bio spreman da prihvati ponudu, a zadatak Mendesa je da nagovori čelnike „kraljevskog kluba“ da dozvole portugalskom stručnjaku da ode na kraći „privremeni rad“.

Reprezentacija Portugalije 9. oktobra dočekuje Dansku, a četiri dana kasnije gostuje Islandu. To su utakmice u kojima Portugalci moraju da ostvare pobede, jer posle prva dva kola imaju samo jedan bod. Na svom terenu su protiv Kipra igrali 4:4, a potom su u Norveskoj izgubili 1:0.

Povezana vest:  Bejl peti put zaredom fudbaler godine u Velsu

Fudbalska federacija Portugalije je prošle sedmice smenila selektora Karlosa Keiroša, koji je suspendovan na šest meseci zbog toga što je vređao lekare koji su uoči Svetskog kupa u Južnoj Africi od reprezentativaca uzimali uzorke za doping kontrolu.