atletika_nogeKros serija RTS-a počinje 18. septembra

 

Kros serija RTS-a, koja će ove sezone biti održana u pet gradova Srbije, počeće 18. septembra trkom na Beogradskom hipodromu, saopštili su danas organizatori tradicionalne manifestacije, koja će ove godine obeležiti jubilej 20 godina postojanja.

Osim u prestonici, najbolji učesnici kros serije, koja je počela 14. maja trkom 383.880 školaraca i predškolaca i 143 grada širom Srbije, nastupiće još u Leskovcu, Zaječaru, Šapcu i Inđiji.

Povezana vest:  Srbija ostala treća, Slovenci i Litvanci u prvoj ligi

Više od 5.000 njihovih vršnjaka iz dijaspore već je trčalo u inostranstvu.

Državni sekretar u Ministartsvu za sport i omladinu Slaviša Zlatanović istakao je da je podrška Kros seriji RTS-a, kao masovnoj manifestaciji, „prirodan potez, jer naš resor želi da uključi što više dece u sport“.

-Prošle godinu sproveli smo opširnu anketu među 14-godišnjacima koja je pokazala da je situacija u tom uzrastu zabrinjavajuća. Želimo da se deca masovnije bave sportom u narednom periodu, a ova kros serija je odličan primer animacije mladih ljudi – rekao je Zlatanović na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „Mažestik“.

Povezana vest:  Tamara Salaški postavila novi državni rekord na 400 metara

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je da je Kros serija RTS-a za dve decenije postojanja „postala oslonac i odlična baza srpske atletike“.

-Malo je naših vrhunskih atletičara koji nisu trčali ovu kros seriju. Organizatori uzorne manifestacije pronašli su pravi način za propagiranje atletike među mladima – ocenio Branković.

Povezana vest:  Najmlađi član reprezentacije u Rigi spreman

Selektor seniorske atletske reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović obećao je da će naši najkvalitetniji takmičari učestvovati na kros seriji.

-Učešće najboljih atletičara iz Srbije i okruženja predstavlja još jedan dokaz da kroz serija vredi i da je vredi sačuvati u ovim izuzetno teškim vremenima – zaključio je Kuzmanović.