Owen-HargreavesHargrivs blizu povratka na teren

 

Nakon skoro dve godine pokušaja povratka na fudbalske teren, vezni fudbaler Mančester Junajteda Oven Hargrivs (29) napokon je blizu svog cilja.

Otkako je 2007. godine stigao u redove Mančester Junajteda iz minhenskog Bajerna (uz odštetu od 17 miliona funti) Hargrivs je nastupio u tek 26 premierligaških utakmica, a većinu je vremena proveo na rehabilitacijama zbog problema s povredama oba kolena.

Povezana vest:  Kaka negirao tvrdnje lekara o povredi

Ako je za verovati rečima hirurga koji ga je operisao, dr. Rikarda Stedmana, sada je Englez napokon na pragu uspešnog povratka:

-Oven je blizu povratka punoj spremi, stvari su na kraju dobro ispale, iako će očigleno u Juniajtedu odlučiti kada će odigrati utakmicu.

Hargrivs je sada u poslednjoj godini ugovora s Mančester Junajtedom, a menadžer crvenih đavola Aleks Ferguson želi da vidi čvrste dokaze da je igrač napokon zdrav pre nego li mu produži ugovor. Izostavio je Ferguson Hargrivsa sa spiska od 25 igrača na koje računa u utakmicama Lige šampiona, ali on ima pravo nastupa u Premierligi, kao i utakmicama FA Cupa i Carling Cupa.

Povezana vest:  Dva gola Iguaina, treća pobeda Juventusa

-Oven je imao teških problema. Tetiva mu je bila pričvršćena za patelu na svakom kolenu, a to je teško rešiti. Nakon operacije bilo je ključno prvo da se odmori, a onda naporno da radi na povratku. Oven nije nikada odustao – dodao je Stedman.