Siem-de-Jong_Ajax1nlAjaks bolji od Fejenorda u derbiju holandskog prvenstva

 

Amsterdamski Ajaks u velikom je derbiju holandskog fudbala kao gost pobidio Fejenord s 2-1. Ekipa Martina Jola time je, barem privremeno, preuzela vrh Eredivisie. Kopljanici su poveli u 40. minuti dvoboja 6. kola pogotkom Sijema de Jonga. Srpski reprezentativac Miralem Sulejmani je izveo slobodni udarac, domaći odbrambeni igrač Stefan de Vrij je odbio loptu, ali tačno na noge De Jongu kome nije bilo teško da postigne gol.

Povezana vest:  Matijašević: Dobar prelazni rok

Gosti su prednost povećali u 56. minuti nakon što je Munir El Hamdui iskoristio dodavanje kapitena Luisa Suareza. Tim iz Roterdama do kraja je uspeo samo da smanji rezultat. Korner je u 79. minuti izveo Luiđi Bruins, a Andre Bahia je glavom svladao Martena Stekelenburga.

Sedma je to uzastopna utakmica u Roterdamu, u svim takmičenjima, u kojoj Fejenord nije uspeo da pobediti rivala iz Amsterdama. Drugo je poluvreme nedeljne utakmice, inače, obeležila neverovatna nervoza igrača obe ekipe. Sudija je imao pune ruke posla da bi smirio stanje na terenu nakon niza guranja, koškanja, svađanja…

Povezana vest:  Rojs blizu prelaska u Čelsi?

 

Eredivisie, 6. kolo:

 

Fejenoord – Ajaks 1-2 (Bahia 79 / De Jong 40, Hamdui 56)

 

Tabela: 1. Ajaks 16, 2. Groningen 14, 3. PSV 13 (-1), 4. Tvente 11 (-1)…