felix-magath_schalkeČetvrti poraz Šalkea

 

Pobeda protiv niželigaša Alena u prvom kolu Nemačkog kupa pre više od mesec dana ostaje jedina pobeda fudbaleraŠalkea, aktuelnih nemačkih vicešampiona, u ovoj sezoni.

Četvrtu su prvenstvenu utakmicu zaredom (petu uzimajući u obzir Ligu šampiona) igrači Feliksa Magata izgubili u nedelju na svom terenu u derbiju četvrtog bundesligaškog kola protiv dortmundske Borusije. Gosti su u Gelzenkirhenu slavili su 3-1.

Povezana vest:  Španska antidoping agencija istražuje Nasrija

Mladi Japanac Šinji Kagava s nova je dva gola (jedan je postigao i u prošlom kolu u pobedi protiv Volfsburga) potopio domaće. Uz malo je sreće postigao pogodak u 19. minuti za 1-0 (lopta je promenila smer odbivši se od domaćeg štopera Hovedesa), da bi u 58. lepim ulazom na drugu stativu realizirao ubacivanje Jakuba Blaščikovskog s desne strane.

Povezana vest:  Mihajlović: Izvinio sam se Ređiniju, emotivan sam čovek

Nakon kornera raspoloženog Borusijinog veznjaka Nurija Sahina u 86. je minuti Levandovski postigao gol glavom za 3-0, a konačan je rezultat postavio preko Klas-Jan Huntelaara u 89. minuti. Holandskom je centarforu to bio premijerni pogodak u Šalkeovom dresu u drugom nastupu.

Sve bolja ekipa Jirgena Klopa nanizala je tri pobede nakon uvodnog poraza od Bajera iz Leverkuzena, te se dokopala trećeg mesta prvenstvene tabele.

Povezana vest:  Baloteli kažnjen zbog poruke na društvenoj mreži

Bajer pak od te prve, gostujuće pobede ne uspeva da pobediti nikoga. Na svom su terenu Leverkužani u nedelju remizirali s Nirnbergom (0-0).