FUDBALSKA-LOPTAFS Togoa kaznio bivšeg selektora zbog lažne reprezentacije

 

Fudbalski savez Togoa optužio je danas bivšeg selektora te zemlje, Čanila Banu da je odveo lažnu reprezentaciju te zemlje na prijateljsku utakmicu sa Bahreinom i suspendovao ga je na tri godine. Tim sastavljen od neidentifikovanih igrača koji su tvrdili da predstavljaju reprezentaciju Togoa, izgubio je 7. septembra u prijateljskoj utakmici od Bahreina sa 3:0.

Povezana vest:  Solšer: Pogba i Rašford su dobro, da kucnem u drvo

Privremena fudbalski savez Togoa i Ministarstvo sporta saopštili su da taj tim nije bio ovlašćen da predstavlja zemlju i da nije imao dozvolu da putuje u Bahrein.

-Organizaciju, pripremu i kontrolu meča planirao je Čanil Bana – navodi se u saopštenuju predsednika privremenog saveza, Sejia Memene.

Bana je bio trener reprezentacije 2000. i 2004, i već je jednom suspendovan na dve godine jer je u julu bez dozvole odveo grupu igrača na takmičenje u Egiptu. Član disciplinske komisije, Antoan Foli rekao je da bi moglo da bude kažnjeno još nekoliko funkcionera problematične fudbalske federacije Togoa.

Povezana vest:  Robinho: Želim da usrećim sve Milanove navijače

-Ne smemo se zadovoljiti kažnjavanjem samo Čanila Bane. Moramo potpuno da rasvetlimo bahreinsku aferu, da bismo je razotkrili i kaznili Banine saučesnike u fudbalskom savezu“, rekao je Foli.

FIFA je prošlog decembra razrešila tadašnji glavni komitet fudbalskog saveza Togoa i uspostavila privremeni, do novih izbora koji su zakazani za 16. oktobar.