f1_grand_prix_logoFORMULA 1

STEFAN GP ODUSTAO OD POKUŠAJA DA UĐE U ŠAMPIONAT

Proces izbora suviše spor

 

Iako je ekipa Stefan GP bila u konkurenciji za mesto 13. ekipe u šampionatu 2011. vlasnik Zoran Stefanović odlučio je da povuče prijavu. Razlog takvog poteza je krajnje jednostavan, jer je po Stefanoviću, proces izbora koji vodi Međunarodna automobilska federacija (FIA) suviše spor.

Povezana vest:  Valentino Rosi polomio desnu nogu

Pored ostalih konkurenata, šampiona iz 1997. Žaka Vilneva i ekipe Durango koji su podneli zajedničku kandidaturu i tima Epsilon Euskadi, Stefan GP prošao je početne faze izbora, ali je odustao u avgustu.

– Podneli smo kandidaturu na početku, ali smo shvatili da je proces suviše spor, niti nam je pokazao kada će neko biti izabran kao 13. tim – objasnio je Stefanović.

Povezana vest:  LUIS HAMILTON TRENIRA U REVOLUCIONARNIM ZIGTECH PATIKAMA I NOVOJ KOLEKCIJI ODEĆE

Kada je FIA pozvala zainteresovane da konkurišu za mesto 13. ekipe u martu, objavila je da će odluka biti objavljena u julu. Međutim, FIA je odlučila da mesto bude i naredne godine upražnjeno tek ovog meseca.

– U septembru je kasno za ulazak u karavan i izradu bolida za sledeću godinu – kaže Stefanović. – Proces bi trebalo da bude brži i mislimo da je 13. tim neophodan.

Povezana vest:  ZAVRŠEN PRVI SPECIJAL U PUSTINJI SVETSKOG ŠAMPIONATA, Sandrlend i Roma u vođstvu

Za razliku od Žaka Vilneva koji razmišlja o planu B posle neuspele prijave, Stefanović za sada ne planira preuzimanje nekog od postojećih timova u karavanu.

– Trenutno ništa ne radimo po tom pitanju. Videćemo u budućnosti šta možemo da uradimo – naglasio je Stefanović.