janko_tipsarevic_zastavaDAVIS CUP, FRANCUSKA – REAGOVANJA

L’Ekip: iz sna u srpsku stvarnost

 

Francuska sportska štampa s respektom danas piše o teniskoj reprezentaciji Srbije, koja je pobedom nad Češkom ostvarila istorijski plasman u finale Dejvis kupa u kojem će se na svom terenu početkom decembra sastati sa „trikolorima“.

-Vuvuzele nisu ništa u odnosu na beogradske slavuje…Protiv Srbije u finalu Dejvis kupa od 3. do 5. decembra selekcija Francuske mora da bude spremna da će se suočiti sa čitavim jednim narodom – ocenio je novinar „L’Ekipa“.

Povezana vest:  FED CUP 2014, Dolonc: Ne žalim što sam izgubila, ona je bila sjajna

-Tom narodu, kojeg će u Beogradskoj areni predstavljati najmanje 17.000 navijača, treba dodati jednog Novaka Đokovića, pa čoveka jakog udarca i heroja meča protiv Češke, Janka Tipsarevciha, stuba dubl tima Nenada Zimonjića i Viktora Troickog – kaže se u tekstu.

-Na terenu, Srbi su čvrst tim, a jedini problem neće nam predstavljati da izgovorimo tri „ić“ u njihovim prezimenima. Izraziti rodoljubi, oni će želeti da dokažu čitavom svetu da je sport najveća vrednost njihove zemlje. To prvo finale Dejvis kupa pružiće im izuzetnu šansu da taj cilj i ostvare – navodi „L’Ekip“.

Povezana vest:  Nadal sledeće nedelje učestvuje na turniru u Čileu

Francuski list ističe da će njihov tim imati dvostruki cilj.

-Pre svega, teniseri treba da igraju na najvišem nivou, a da istovremeno u uzavreloj atmosferi Beogradske arene sačuvaju smirenost – podseća „L’Ekip“ i dodaje da francuske Dejvis kup igrače koji su u Lionu „odsanjali“ pobedu nad Argentinom, sada čeka „srpska stvarnost“.