ujfalusi_mesuTomaš Ujfaluši: Izvinjavam se Mesiju, nisam namerno

 

U nedelju se na utakmici 3. kola španske Primere između madridskog Atletika i Barselone (1-2) povredio najbolji fudbaler sveta, Argentinac Lionel Mesi.

Krivac je za to bio češki odbrambeni igrač Tomaš Ujfaluši koji je žestoko startovao na Mesija. Ispruženom je nogom Čeh pogibeljno nagazio na desni skočni zglob noge Argentinca, nakon čega se zglob sasvim izvrnuo.

Povezana vest:  Siti i Juventus se dogovorili, Tevez ide u Torino

Dobio je zbog toga Ujfaluši drugi isključujući žuti karton, ali je i dan kasnije ispravno reagovao, te se izvinio na konferenciji za novinare argentinskom asu.

-Naravno da imam potrebu da izvinim Mesiju. Želim da se zna da nisam imao nikakvu nameru da ga povredim, to nikako. Sve je bila nesreća jer i snimka pokazuje da sam išao na loptu, koju sam prvo dotaknuo – rekao je Ujfaluši.

Povezana vest:  Jagodina privodi kraju rekonstrukciju stadiona

-Odmah sam rekao svom saigraču, Argentincu Agueru, da pošalje Mesiju iskreno izvinjenje. Želim da se vrati fudbalu što pre. Užasno bi bilo da budem krivac za dužu njegovu pauzu. Žao mi je, iskreno, ali ponavljam da mi ni na kraj pameti nije bilo povređivanje. Dogodilo se i Mesi ima moje veliko izvinjenje – završio je češki nogometaš.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije igraju protiv Rusije 5. juna u Švajcarskoj