TamudoSigurne pobede Atletik Bilbaa i Osasune

 

Ovaj je utorak u španskom fudbalu rezervisan za tri uvodne utakmice 4. Primerinog kola. Dve su završene, a Real Madrid i Espanjol na teren su istrčali u 22 sata.

U odigranim utakmicama rezultatski uverljive pobede upisali su domaćini, pa je tako Atletiko slavio protiv Majorku 3-0, dok je Osasuna uzela tri boda pobedivši Real Sosijedad 3-1.

Povezana vest:  Kutinjo: Ispred Evertona smo na tabeli, to je realnost

Atletik je na svom San Mamesu slavio golovima Davida Lopeza iz 44. minut, Mikela San Hosea s bele tačke u 62. i Iniga Pereza iz 92.

Uvodno vođstvo domaćin je izborio na pomalo čudan način, loptom za koju je teško reći da li je bila dodavana po terenu pred gol Majorke ili ciljana u dalji ugao. Kako bilo, donela je vodstvo domaćinu nakon što su je propustili dodirnuti i odbrambeni igrači Majorke i istureni Atletikovi.

Povezana vest:  "Marka": Murinjo na meti kritika članova Reala

Fudbaleri Osasune okrenuli su uvodno vođstvo gostiju na Reyno de Navarra stadionu. Raul Tamudo nastavio je svoju seriju golova (bio je golgeter Realu za prekid Kasiljasovog niza od 601 minute bez primljenog gola) zatresavši mrežu u 16. minuti. Domaćina su „ispravili“ Pandiani, Camunas i Aranda.

 

Primera, 4. kolo, utorak:

 

Atletik Bilbao – Majorka 3-0 (Lopez 44, Jose 62-11m, Perez 90+2)

Povezana vest:  Neredi navijača će skupo koštati Rapid

 

Osasuna – Real Sosijedad 3-1 (Tamudo 16 / Pandiani 37, Camuńas 42, Aranda 74)

 

Tabela: 1. Valensija 9 (-1), 2. Sevilja 7 (-1), 3. Atletik Bilbao 7, 4. Real Madrid 7 (-1), 5. Atletiko Madrid 6 (-1)…