enzo_zidaneDel Boske podržava nastup Zidanovog sina za Španiju

 

Gines Melendez, koordinator španske fudbalske U-16 reprezentacije, najavio je da će Enzo Zidan, 15-godišnji sin legende francuskog i svetskog fudbala Zinedina, dobiti poziv na nastup u španskoj reprezentaciji do 16 godina.

Gines Melendez, koji je ujedno i selektor španske U-17 reprezentacije, najavio je u razgovoru za francusku TV stanicu TF1 da će Enzo Zidan, čija je majka Španjolka, dobiti poziv za špansku U-16 selekciju.

Povezana vest:  Metalac iznenadio Partizan, crno-beli na -19

-Nameravamo u oktobru da mu pošaljemo poziv za našu U-16 reprezentaciju. Pre toga ćemo o tome popričati i s njegovim ocem – kazao je Melendez.

Visente del Boske, selektor španske seniorske reprezentacije, kaže da nema ništa protiv toga.

-Ako Zidan junior zaslužuje poziv, zašto da ne? Ali, nemam ideju šta Melendez planira da uradi – kaže Del Boske.

Povezana vest:  Altintop u Augsburgu

Zinedin Zidan svom je sinu daoime po legendarnom urugvajskom fudbaleru Enzu Francescoliju. Enzo Zidane rođen je u Francuskoj, ali zadnjih devet godina živi u Španiji, te je član podmlatka Real Madrida.

Zinedin Zidne, koji se oprostio od svoje karijere nakon Svetskog prvenstva 2006. godine, u Madridu živi s porodicom, i obavlja ulogu ambasadora Reala, kluba u kojem je i okončao karijeru. Ranije ovog meseca, Zizou je komentirao spekulacije oko opredeljenja njegovog sina, odnosno dileme za koju reprezentaciju igrati, špansku ili francusku…

Povezana vest:  Ronaldo trenirao 15-ak minuta sa ekipom

-Ne volim o tome da pričam, ali kada ga jedna od zainteresovanih reprezentacija pozove tada ćemo doneti odluku. Bude li to Španija, u redu. Pozovu li ga Francuzi, također dobro. U ovom je trenutku ipak najvažnije da on uživa u Realu – govorio je Zinedin Zidan.