diego_maradona_argentina_vs_greceDijego Maradona: Želim opet da budem selektor Argentine

 

-Dao bih život da mogu ponovno da budem selektor Argentine – izjavio je u intervjuu za Fox Sports Dijego Maradona kojem Argentinski fudbalski savez (AFA) nakon SP nije produžio ugovor.

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena odveo je gauče do četvrtfinala Mundijala u Južnoj Africi, da bi im put do polufinala zatvorila Nemačka pobedom 4:0.

Povezana vest:  Dunga preti tužbom KPR-u oko navodnog duga

Taj poraz još uvek peče Maradonu koji posle SP nije uspeoda  dogovori uslove nastavka saradnje sa predsednikom AFA Juliom Grondonom koji je zahtevao da se odrekne svojih dotadašnjih pomoćnika.

-Dao bih ruku da mogu ponovno biti sa reprezentacijom. Ma, dao bih život da mogu opet biti selektor. Mislim da imam šanse za to. Gladan sam osvete za ispadanje na SP – poručio je Maradona.

Povezana vest:  Holandija slavila protiv prvaka sveta, Nemačka u B diviziji

Argentinci još uvek nisu imenovali novog selektora, a nacionalni tim u dve prijateljske utakmice kao prelazno rešenje vodio je Serđio Batista. Pod njegovim su vođstvom gauči najpre savladali Irsku sa 1:0, a potom deklasirali svetske prvake Špance sa 4:1. Batista je, posle toga, postao prvi favorit za selektorsku poziciju, ali Maradona se svejedno nada svom povratku. Tvrdi da ima podršku predsednice države Kristine Fernandez i njenog supruga, bivšeg predsednika Nestora Kirhnera.

Povezana vest:  Inzagi ostaje u Milanu do leta 2011.

-Kirhner mi je rekao da je uznemiren činjenicom da mi nije produžen ugovor i da mi daje punu podršku. Rekao mi je da se on i Kristina nadaju da ću se vratiti na mesto selektora – zaključio je Maradona.