Carlos Tevez and Didier Drogba show their mutual respectSiti naneo Čelsiju prvi poraz u sezoni

 

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu ekipu Čelsija sa 1:0 i u šestom kolu Premijer lige aktuelnom braniocu titule šampiona Engleske naneli prvi prvenstveni poraz u sezoni.

Pobednički gol za Siti, svoj četvrti u sezoni, postigao je Karlos Tevez u 59. minutu posle greške letošnjeg pojačanja Čelsija Ramiresa, koji je izgubio loptu na sredini terena.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Pavlović: I dalje je dobra atmosfera

Usledila je brza kontra, Jaja Ture je loptu dodao Tevezu, koji ju je vukao 30 metara i onda kroz noge Ešlija Kola sa ivice kaznenog prostora o stativu poslao u mrežu golmana Čelsija Petra Čeha.

Siti je tako stigao do 11. boda u sezoni i barem privremeno se izjednačio sa Arsenalom i Mančester junajtedom na drugom mestu na tabeli.

Povezana vest:  Fiorentina dovela Španca Alonsa

Čelsi, za koji je svih 90 minuta igrao srpski reprezentativac Branislav Ivanović, sa 15 bodova će ostati lider Premijer lige.

Arsenal, naredni protivnik beogradskog Partizana u Ligi šampiona, kasnije danas će u Londonu dočekati Vest Bromvič Albion, dok će, Mančester junajted sutra gostovati kod Boltona.