Paul-GascoignePovratak legende – Gaskojn u osmoligaškom klubu kao trener

 

Legendarni engleski fudbaler Pol Gaskoje (43), nakon čitavog niza privatnih problema koje je kreirao sam sebi, vratio se u svoj sport u svojstvu novog trenera Garfort Tauna.

Radi se o klubu koji se, pojednostavljeno rečeno, takmiči u osmom razredu engleskog fudbala. Englezi bi rekli “klub bez lige“. Nekad sjajni fudbaler kojem su alkohol i droge pomutili razum i koji je duže vremena bio na putu samouništenja, poslednji angažman pre ovoga imao je pre pet godina u Ketering Taunu, u kojem je nakon samo 39 dana dobio otkaz.

Povezana vest:  Ćurčić: Verovaćemo u plasman dok postoji šansa

Predsednik tog kluba optužio ga je da zbog alkoholizma nije bio u stanju da obavlja svoju dužnost…

-To je bila potpuna neistina. Meni je išlo dobro u tom klubu, a predsednik me otpustio i svalio krivicu na moj alkoholozam, iako je prava istina da je on želeo da postabe trener – kaže Gaskojn.

Kaže da se raduje novom izazovu.

-Ojećam se dobro i snažno i za mene je ovo svakako izazov. Nadam se da će se igrači pronaći u mojim ambicijama i pridružiti mi se na pravi način. Nikada nisam znao kada ću se vratiti fudbalu. Sada je taj trenutak stigao, te se nadam da ću pokrenuti klub prema napred i unaprediti moje igrače. Ne smeta mi što preuzimam klub na ovom nivou, uzbuđen sam i jedva čekam da započneme s radom. Daću celog sebe u ovaj posao. Znam da ću doneti isti publicitet u Garfortu kao što bih doneo i u neki klub u Premierligi, ali ne želim da se igrači na to obaziru – rekao je, između ostalog, Gaskojn za The News of the World, te dodao:

Povezana vest:  Potpisan protokol o saradnji između FS Srbije i FS Italije

-Od svakog menadžera s kojim sam radio u karijeri ću uzeti pomalo. Želim da moji igrači odrađuju svoj posao sa osmehom na licu. Da li je ovo moja zadnja šansa? To će zavvisiti samo od mene – zaključio je Gaskojn, koji je u 57 nastupa za englesku reprezentaciju, od 1988. do 1998. godine, upisao 10 golova.

Povezana vest:  IZBOR NAJBOLJEG SVIH VREMENA, Anketa: Mesiju 56, Maradoni 44 posto glasova!