nikola_grbicSP ITALIJA 2010

 

Nikola Grbić: Kanada je zasluženo pobedila

 

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je danas da je Kanada zasluženo pobedila u meču drugog kola takmičenja u Grupi F na Svetskom prvenstvu i da će njegov tim morati da odigra mnogo bolje u utakmici sa Poljskom.

Kanada je pobedila Srbiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 17:25, 25:23).

-Kanada je zasluženo pobedila i mi joj nismo poklonili bodove. Nisam skoro video ekipu da se tako brani. Mislim da mi nismo odigrali tako loše u odnosu na rezultat – rekao je Grbić posle utakmice u Trstu.

Povezana vest:  Stefana Veljković i Konstantin Čupković najbolji u aprilu

On je objasnio da ekipe kao Kanada nemaju pritisak i da mogu kao u prethodnom meču sa Poljskom da izgube za 45 minuta, ali i da naprave iznenađenje.

-Moramo da pobedimo Poljsku u sutrašnjoj utakmici, ako mislimo da idemo dalje. Poljska je aktuelni evropski prvak, ali ne dešava se baš uvek da pobedi ekipa koja je mnogo bolja ‘na papiru – rekao je Grbić.

Povezana vest:  Seniori Srbije želeli više, ali stali na korak od borbe za medalje

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da je Kanada „odigrala sjajno“.

-Nismo ušli u meč ni blizu kao juče protiv Nemačke. Kanada je na početku stekla samopouzdanje i mi nismo uspeli da kontrolišemo utakmicu. Odigrali smo dobar meč, ali nažalost nismo pobedili – rekao je Kolaković.

Prema njegovim rečima, u utakmici sa Poljskom ekipa mora da ima pristup kao u susretu sa Nemačkom.

Povezana vest:  CEV – BEACH VOLLEY, U Novom Sadu Evropsko prvenstvo – „Serbian Masters 2011.“

-Imamo teškog protivnika i težak zadatak u sutrašnjoj utakmici – zaključio je Kolaković.

Reprezentacija Srbije sutra u 21.00 igra sa selekcijom Poljske, u trećem kolu takmičenja u Grupi F na Svetskom prvenstvu u Italiji.