rejmond_domenek_1_trener_francuskaBivši selektor Francuske se prijavio na Biro za nezaposlene!

 

Bivši  francuski selektor, 57-godišnji Rejmond Domenk, otišao je na berzu rada, senzacionalno je javila je pariška radijska stanica Europe 1.

Neverovatnu je vest novinarima dojavio jedan nezaposleni Francuz, koji je poznato lice na neuobičajenom mestu primetio prošlog četvrtka oko 15 sati poslepodne.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Honduras nakon 28 godina na Mundijalu

-Video sam Domeneka kako dolazi na šalter i traži prijem kod referenta. Nakon toga su ga smestili, valjda zbog diskrecije, u ugao – rekao je očevidac.

Prema francuskim zakonima, kao nezaposlen muškarac u zrelim godinama, neusješni selektor ima pravo na 36-mesečnu prijavu na Birou. S obzirom na prethodu platu u Francuskom fudbalskom savezu (FFF), svakog će meseca primati ček u neto-iznosu od 5.600 eura. Kao selektor je zarađivao 12.000 evra mesečno, ali je primao 14 plata godišnje.

Povezana vest:  Injesta: Venčanje me čini nervoznijim od finala Eura

FFF je smenio svetskog vicešampiona iz 2006. godine nakon očajne igre i još očajnijih rezultata u takmičenju po grupama na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Francuzi su ispali nakon prve faze takmičenja, a igrači su Domeneku otkazali poslušnost odbivši čak i da treniraju.

Posle ovog sazanja sigurno je da će mnoge zanimati koliku je platu imao doskorašnji selektor Srbije Radomir Antić, kada se vidi da je čovek koji je dogurao do drugom mesta na svetu, primao samo 12.000 evra godišnje!

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Sastavi grupa evropskih kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji