Guardiola_ZABRINUT

Porazi Barselone i Reala u 34. kolu

 

Vodeći dvojac fudbalskog prvenstva Španije pretrpeo je danas poraze u 34. kolu Primere, tako da je razlika između prvog i drugog na tabeli ostala nepromenjena. Vodeća Barselona izgubila je od Real Sosijedada sa 2:1 u San Sebastijanu, dok je Real Madrid kod kuće poražen od Saragose sa 3:2.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati mečeva 38. kola Serije A i tabela

Barselona je zadržala prvo mesto sa 88 bodova, dok Real ima 80. Katalonski tim ostavio je tako Realu teorijsku priliku da osvoji titulu. Barsa je u San Sebastijanu povela golom Tijaga u 29. minutu, ali je Sosijedad preokrenuo pogocima Dijega Irfana u 71. i Ćabija Prijeta iz penala u 82. minutu.

Saragosa je u gostima pobedila Real Madrid najviše zahvaljujući Anhelu Lafiti, koji je postigao dva gola. Lafita je doveo goste u vođstvo krajem prvog poluvremena, a onda je Garbijel Fernandes iskoristio penal za 2:0 početkom drugog poluvremena.

Povezana vest:  Bundesliga obara rekorde u gledanosti

Serhio Ramos je smanjio je sredinom drugog dela, a onda je Lafita ponovo vratio dva gola prednosti, samo da bi Karim Benzema pet minuta pre kraja smanjio prednost. Real je ponovo meč završio sa 10 igrača, pošto je Rikardo Karvaljo dobio drugi žuti karton.

Dva „večita“ španska rivala pretrpela su tako poraze posle međusobnog emotivnog duela u sredu, u polufinalu Lige šampiona, kada je Barselona pobedila sa 2:0.

Povezana vest:  Portugalac Nuno trener Valensije