Harry-Redknapp-totenhem

Hari Redknap: Videotehnologija se mora uvesti!

Dva vrlo sumnjiva pogotka u 2-1 porazu primila je Totenhemova ekipa od Čelsija zbog kojih je menadžer Spursa Hari Redknap zavapio za uvođenjem videotehnologije u fudbal.

Salomon Kalou doneo je domaćinima utakmice 35. ligaškog kola pobedu golom iz ofsajda i to nakon što je za 1-1 „pogodio“ Frank Lampard. Ovo pogodio treba shvatiti uslovno budući da lopta nije celim obimom prešla crtu.

Povezana vest:  Interpol pomaže francuskoj policiji za Evropsko prvenstvo u fudbalu

-Mislim da kod prvog lopta nije prešla crtu, a drugi je pogodak postignut iz nedozvoljene pozicije. Prvi gol koji smo primili promenio je tok utakmice, linijski sudija je pogrešio. Pokušao je da pogodi šta se dogodilo i pritom je pogrešio. Nemoguće je bilo videti iz pozicije u kojoj se nalazio, a on je odluku doneo naslućujući da je njegovo mišljenje tačno.

Povezana vest:  Murinjo: Naša grupa u LŠ je teška

-Tehnologija mora da uđe u igru. Trebala bi jedna sekunda da se situacija proveri, a još pet da se utvrdi da li je gol bio ili nije. Donese se prava odluka i utakmica se može nastaviti. Mene zapanjuje da nakon toliko godina pričanja o tome mi još uvek ne koristimo videosnimke.