dusan_bajevicDušan Bajević: Ostavka je bila jedina solucija

 

Naš fudbalski stručnjak Dušan Bajević u ponedeljak se na treningu pozdravio sa fudbalerima AEK-a, nakon što je dan ranije podneo ostavku u atinskom klubu.

Nakon gostujućeg poraza kod novog prvoligaša Olimpijakosa iz Volosa 3-1 u 4. kolu grčkog prvenstva, Bajević je odlučio da digne sidro. Odmah nakon utakmice je izjavio:

-Za mene nema nikakvog smisla razgovarati o utakmici. Suparniku čestitam na pobedi, a mojim igračima i predsedniku već sam rekao da odlazim.

Povezana vest:  Milinković: Emotivno smo ispražnjeni, biće teško

Predsednik Stavros Adamidis nije imao izbora.

-Prihvatili smo Bajevićevu ostavku i krećemo u potragu za njegovim naslednikom.

Bivši albanski internacionalac Bledar Kola imenovan je za privremenog novog trenera, do pronalaska Bajevićevog naslednika.

Bajević je svoj treći mandat na klupi AEK-a odrađivao od 21. novembra 2008. godine.

“Princ s Neretve“, kako su Bajevića zvali još dok je igrao u napadu mostarskog Veleža, bio je miljenik navijača AEK-a u prvom trenerskom mandatu, od 1988. do 1996. godine, što zbog trenerskih uspeha, a što zbog dobrog sećanja koje su navijači imali još dok je Bajević igrao za njihov klub. Ali, nisu mogli da mu oproste odlazak u Olimpijakos, pa je s pristalicama kluba kasnije bio na ratnoj nozi, a oni radikalni čak su ga jednom prilikom i fizički napali.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Sutra utakmice četvrtfinala Kupa Srbije

Ipak, Bajević je razloge svog odlaska s klupe sveo na ovosezonske neuspehe ekipe na terenu, koja je u prva četiri kola osvojila samo četiri boda, te na tabeli drži vrlo skromno 13. mesto.

-Moj odlazak je bila jedina solucija za dobrobit kluba. Svi smo krivi za neuspehe. Na treninzima smo dobro radili, ali na utakmicama se ništa nije menjalo na bolje – sumirao je Bajević.

Povezana vest:  Hrejdarson: Možda je i nerešeno sa Zvezdom nerealno

Podsećamo, AEK je u 1. kolu grupe G Lige Evrope u Atini pobedio splitski Hajduk s 3-1, a u četvrtak će u 2. kolu igrati protiv Zenita iz Sankt Peterburga.