aleksandar_lazevski_i_sanja_par_arsLIGA ŠAMPIONA

 

Grupa H: Nove pobede Arsenala i Šahtjora, porazi ostalih

 

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras na svom terenu od Arsenala sa 3:1, dok je Šahtjor u gostima pobedio Bragu sa 3:0, tako da se Grupa H Lige šampiona podelila na timove sa dve pobede i one sa dva poraza.

Partizan je izgubio, iako je igrao sa 10 fudbalera, posle isključenja Marka Jovanovića. Uprkos tome, rezultat je do 71. minuta bio 1:1, a crno-beli su u finišu imali neiskorišćen jedanaestarac i promašenu idealnu priliku.

Povezana vest:  Fudbalskom savezu BIH blokiran račun

„Tobdžije“ su povele u 15. minutu posle inicijative Partizana, preko Andreja Aršavina. Izjednačio je Kleo u 33. minutu iz penala koji je dosuđen pošto je Denilson igrao rukom.

Jovanović je crveni karton dobio u 57. minutu, a tada je dosuđen penal koji Aršavin Nije iskoristio. Maruan Šamak je u 71. minute vratio prednost Arsenalu, a Sebastijan Skilaći povisio je u 82. na 3:1.

Povezana vest:  Sampdorija sigurna protiv Bolonje - 2:0

Kleo je nedugo potom promašio penal, a Ivica Iliev je pred sam kraj meča izbio sam pred golmana Lukaša Fabijanskog, ali je šutirao pored gola.

Arsenal sada ima dve pobede i gol razliku od 9:1.

Šahtjor je u gostima zabeležio svoj drugi trijumf, nakon pobede nad Partizanom u prvom kolu.

Ukrajinski šampion nije imao lak posao i mučio se nad kontrolom utakmice sa portugalskim vicešampionom. Šahtjor je postigao sva tri gola u drugom poluvremenu, od čega su dva delo Luiša Adrijana.

Povezana vest:  Nikolić: Oni su bogati, ali mi smo gladni uspeha

On je u 57. minutu postigao gol pošto je iz prvog kontakta šutirao, a iz slične akcije je dao još jedan pogodak 15 minuta kasnije. Daglas Kosta dao je gol iz penala u naodknadi vremena.

PHOTO: ataimages.rs