aleksandar_stanojevic_kzn_par_ars_1LIGA ŠAMPIONA

 

Stanojević: Žao mi je, moglo je da bude i drugačije

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da mu je žao zbog večerašnjeg poraza od Arsenala 1:3 zato što je utakmica mogla da se završi drugačije, ali je dodao da su Englezi kvalitetniji tim.

-Žao mi je, moglo je da bude i drugačije, ali je Arsenal pokazao da je bolji tim. Ključni trenutak je crveni karton. Treško je protiv Arsenala igrati i sa 11 igrača, a kamoli kada imate 10 fudbalera na terenu – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle meča.

-Manje više sam veoma zadovoljan načinom igre do tog kartona. Zadovoljan sam odnosom svih fudbalera prema igri, svi su bili na najvišem nivou. Žao mi je navijača što u ovakvom ambijentu nisu

Povezana vest:  Trener AIK-a Miler podneo ostavku

mogli da se raduju – dodao je.

Sporan crveni karton Jovanoviću videli su i engleski novinari, koji su Stanojevića pitali da li misli da je penal bio prestrogo dosuđen.

-Ne mogu da taj detalj komentarišem detaljno. Dobio sam i ja informaciju da možda sudija nije morao da dosudi penal. Suđenje je, ipak, bilo na nivou utakmice, neke druge odluke su mogle da budu i na našu i na njihovu stranu, ali nemam zamerki – kazao je Stanojević.

Isključenje Jovanovića poremetilo je planove trenera crno-belih.

-Želeo sam ranije da u igru uvedem Ivicu Ilieva, da zaigramo ofanzivnije, ali tada se dogodilo isključenje i situacija nas je naterala da igramo drugačije – naveo je.

Partizan je posle poraz od Šahtjora u Donjecku, a zatim i Arsenala u Beogradu ostao na začelju tabele Grupe H sa Bragom, koja je takođe bez bodova u dosadašnjem toku takmičenja.

Povezana vest:  Perović: Početak dobrih igara

– bilo je najrealnije da se Braga i Partizan bore za treće mesto u Grupi. Braga je još pre Lige šampiona pokazala da je odlična ekipa, što smo znali i ranije. Čeka nas izuzetno težak posao u nastavku takmičenja – ocenio je Stanojević.

Trener Arsenala Arsen Venger naveo je da je bio zabrinut posle primljenog gola sa penala u 33. minutu, ali da je znao da njegov tim ima dovoljno vremena da se vrati u meč.

-Partizan je igrao kao što smo očekivali. Bili su snažni i posvećeni svakoj loptu. Drago mi je što smo uspeli da se vratimo posle primljenog gola. Kasnije smo podigli tempo igre, postigli drugi gol i na kraju bez većih problema utakmicu priveli kraju – rekao je Venger.

Francuski stručnjak je pohvalio navijače Partizana, a od igrača crno-belih golmana Vladimira Stojkovića, kapitena Mladena Krstajića, vezistu Medu Kamaru i strelca jednog gola za srpskog šampiona Klea.

Povezana vest:  Liverpul šalje Balotelija u Kinu

Pohvale je zaslužio i golman Arsenala Lukaš Fabijanski, koji je među stativama bio zbog povrede Manuela Almunija, vrlo nesigurnog u poslednje vreme. Fabijanski je u samom finišu i spasao Arsenal, pošto je odbranio šut Klea iz drugog penala za Partizan, a u sudijskoj nadoknadi i pokušaj Ivice Ilieva sa 10 metara.

-Zadovoljan sam odbranama Fabijanskog. Posebno zbog penala. Ali videćemo ko će u budućnosti biti naš prvi golman. Zavisi i od toga kako će se oporavljati Almunija – kazao je Venger.

Probleme sa strujom zbog kojih su reflektori slabije svetlili na stadionu Partizana Venger gotovo da nije primetio.

-Igrali bismo i da jedan reflektor nije radio – naveo je Venger.