vejn_runi_povredaRuni van terena tri sedmice

 

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi odsustvovaće sa terena namjanje tri nedelje zbog povrede članka. Dvadesetčetverogodišnji engleski reprezentativac morao je da napusti teren u drugom poluvremenu prvenstvene utakmice protiv Boltona a propustiće večerašnji duel u Ligi šampionma protiv Valensije, kao i subotnji prvenstveni meč protiv Sandrlenda i kvalifikacionu utakmicu engleske reprezentacije protiv Crne Gore.

Povezana vest:  Fudbaler Granade Muriljo od leta u Interu

Menadžer Junajteda Sir Aleks Ferguson otkrio je detalje kada je u pitanju Runijeva povreda uoči meča sa Valensijom, vodećom ekipom u španskom prvenstvu. Engleski klub pobedio je samo jednom u 18 utakmica u Španiji, a na poslednja tri gostovanja u toj zemlji nije postigao gol.

-Ako pogledamo statistiku, to je naše najteže gostovanje. Standar španskog fudbala je uvek bio dobar. Nema sumnje da je to teško mesto za pobedu – kazao je Ferguson na pres konferenciji u Valensiji.

Povezana vest:  Atletiko bez muke protiv Sevilje

Pored Runija, Ferguson neće moći da računa ni na povređene Gigsa i Skolsa, dok je pod znakom pitanja i nastup Ria Ferdinanda. Odbrambeni igrač imao je problema sa kolenom zbog čega je propustio meč sa Boltonom.