Samuel_Eto_InterSamjuel Eto: Konačno pobeđujem kao napadač!

 

Tri gola postigao je kamerunski napadač Intera Samjuel Eto u pobedi svoje ekipe od 4:0 protiv Verdera u utakmici drugog kola grupe A Lige šampiona. Tri gola su Etou poslužila za obračun sa bivšim trenerom Žozeom Murinjom.

-Drago mi je što sam pobedio kao napadač, pošto sam prošle sezone pobede upisivao kao igrač odbrane – kazao je Kamerunac.

Povezana vest:  Fudbalski svet se oprostio od Gorana Bunjevčevića

Eto je pod Murinjovim vođstvom prošle sezone osvojio Ligu šampiona, italijansku Seriju A i Kup Italije. Portugalski strateg često ga je gurao na krilnu poziciju što se Etou nije svidelo jer je snagu trošio na vraćanje, međutim, rezultati, za koje odgovara svojom pozicijom, bili su na Murinjovoj strani.

-Ovo je pobeda cele ekipe. Igrali smo dobro uprkos tome što nam je nedostajalo nekoliko igrača. Nije se primetilo, mladi su ih dobro zamenili – dodao je Kamerunac čija je forma ove sezone impresivna.

Povezana vest:  Remi Zvezde i Radničkog u Kragujevcu, Rad i Vojvodina nerešeno u Beogradu

Iako mu saigrači zameraju, i to javno, na sebičnosti u napadu, Eto je za Inter odigrao devet utakmica kroz koje je postigao čak jedanaest golova. Doda li se tome i učinak iz reprezentacije dolazi se do brojke od 11 odigranih utakmica i 15 golova.