lopta_u_kosuPoraz Metalca u Laškom

 

Košarkaši Metalca poraženi su na kraćoj turneji po Sloveniji od Zlatoroga u Laškom sa 79:87 posle produžetka od pet minuta. U regularnom vremenu bilo je 75:75 (21:22, 10:19, 20:21, 24:13), a u produžetku od pet minuta Valjevci su ostali bez pet igrača zbog pet „ličnih“, dok je Zlatorog igrao bez centara iz istih razloga.

Povezana vest:  Karte za utakmicu Zvezda-Radnički od sutra u prodaji

Najefikasniji igrač susreta bio je bek Zlatoroga (bivše Pivovarne), Vladimir Panić sa 23 poena, koji je u prošloj sezoni bio kapiten matičnog kluba Metalca. Ovo je Valjevcima prvi poraz u 11 kontrolnih utakmica u pripremama za predstojeće prvenstvo Košarkaske lige Srbije (KLS).

U utakmici protiv Zlatoroga lakše se povredio Marko Ljubojević, a zbog povreda u Sloveniju nisu ni putovali Stefan Balmazović, Milan Trtić i Milovan Savić.

Povezana vest:  Vasić u Crvenoj zvezdi

Ekipa trenera Velimira Gašića kraću turneju po Sloveniji završava večeras utakmicom sa Elektrom u Gorenju, pa se potom vraća u Valjevo.

Novo prvenstvo KLS počinje 9. oktobra, kada Metalac gostuje Vojvodini u Novom Sadu, a sedam dana docnije pred svojim navijačima dočekuje Proleter iz Zrenjanina.