Lionel-Messi_2Diego Maradona: Mesi je zaslužio evropsku Zlatnu kopačku

 

Diego Maradona, najveći argentinski, po mnogima i svetski fudbaler svih vremena, smatra da je njegov sunarodnjak Lionel Mesi potpuno zasluženo osvojio evropsku Zlatnu kopačku za prošlu sezonu.

Mesi je u 35 prvenstvenih utakmica u španskoj Primeri dao 34 gola za Barselonu prošle sezone, što mu je donelo status najboljeg strelca svih evropskih liga u sezoni 2009/10.

Povezana vest:  Važne pobede Novog Pazara i Spartaka

Doduše, Ajaksov urugvajski napadač Luis Suarez postigao je jedan gol više od Mesija, 35, ali njegova je nesreća što se svaki gol u holandskoj Eredivisiji vrednuje s 1,5 bodom, dok se u pet najjačih evropskih liga, a to su engleska, španska, nemačka, italijanska i francuska, za svaki postignuti gol u redosledu za Zlatnu kopačku dodeljuju dva boda.

Povezana vest:  Tadić: Voleo bih da srpski klub opet osvoji Ligu šampiona

Tako je Mesi osigurao Zlatnu kopačku sa 68 bodova, Didijer Drogba iz engleskog Čelzija i Antonio Di Natale iz italijanskog Udinezea prikupili su obojica po 58 bodova (29 golova), a Realov argentinski reprezentativni napadač Gonzalo Iguain je za 27 golova zaradio 54 boda. Suarez je završio tek kao peti u redosledu s 52,5 bodova…

Povezana vest:  Dačić: Još je rano za priču o derbiju bez publike

-Mesi je apsolutno zaslužio evropsku Zlatnu kopačku. Nadam se da će ih osvojiti još puno u karijeri – izjavio je za Marcu bivši selektor Argentine Diego Maradona, koji je Mesija vodio na letošnjem Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.