ronaldo_brazilRonaldo završava karijeru krajem 2011.

 

Bivši napadač Intera, Real Madrida, Barselone i Milana, a aktuelni igrač Korintiansa, Brazilac Ronaldo (34), najavio je u razgovoru za Globo Esporte kraj svoje karijere.

-Moj plan je da igram do decembra 2011. i onda će zaključiti karijeru. Učiniću to ovde u Korintiansu – objasnio je nekad trostruki najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA (1996, 1997, 2002.), koji sa saopaulskim klubom do tada ima i važeći ugovor.

Povezana vest:  Štutgart posle preokreta pobedio Volfsburg, gol Kostića

U redove Korintiansa Ronaldo je stigao u decembru 2008. i po dolasku svojim golovima pomogao je klubu da osvoji Brazilski kup 2009. Takođe, u brazilskom prvenstvu je prikazao dobre igre i postigao je 12 golova u 20 utakmica.

Ove godine Ronalda je povreda bedrenog mišića od terena udaljila skoro pet meseci, a konstantna borba sa kondicijom, viškom kilograma, kao i motivacijom, naterale su 34-godišnjeg napadača da najavi skori kraj.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde završili sezonu pobedom protiv Voždovca

-Ova je godina za mene bila jako komplikovana zbog povreda. Moram navijačima Korintiansa da uzvratim na poverenju i ljubavi koju su mi pokazali. Igrati fudbal još godinu dana biće teško za moje telo, ali moram to pružiti navijačima.

Dodatan motiv, priznaje Ronaldo, ostaje osvajanje Kope Libertadores (južnoameričke Lige šampiona), jednog od retkih trofeja koji mu u karijeri nedostaje.

Povezana vest:  Prosinečki podneo ostavku

-Da, Kopa Libertadores mi je velika opsesija.

Budući Corinthians trenutno u brazilskoj Seriji A zauzima drugo mesto, vrlo verovatno će osigurati nastup u Kopi sledeće sezone, a tako će najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava (15 golova) dobiti priliku da okonča karijeru na najbolji mogući način.