Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da su predstojeće prijateljske utakmice važne kako bi se ekipa dobro pripremila za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i da je oduševljen što je za selektora postavljen Slavoljub Muslin.

-Ovo su veoma važne utakmice za nas, jer imamo dve nedelje dobrog zajedničkog rada. Možemo da vidimo šta novi selektor od nas očekuje i da uđemo spremni u kvalifikacije. Svi želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, biće veoma teško, ali zbog toga smo tu – rekao je Ivanović novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi povodom prijateljskih utakmica u narednom periodu. Srbija će u sredu igrati u Užicu protiv Kipra, šest dana kasnije u Novom Sadu protiv Izraela, a 5. juna u Monte Karlu protiv Rusije. Ivanović je rekao da su novajlije u reprezentaciji zaslužile poziv selektora.

Povezana vest:  Gazeta delo sport izabrala idealni tim Mundijala

-Oni su to svojim igrama zaslužili, vrata reprezentacije su otvorena za sve, uvek je bila. Najbolji uvek treba da igraju, a na nama starijima je da im pomognemo da se što pre adaptiraju – dodao je fudbaler Čelsija.

Ivanović je istakao da je odševljen što je Muslin izabran za selektora.

-Na prvom sastanku selektor nam je stavio do znanja šta želi od nas, šta očekuje, upoznati smo sa njegovim principima i načinom rada. Sa velikom energijom i euforijom počinjemo ove pripreme. Igrači su se upoznali sa njim, a na treninzima ćemo o taktici. Moje iskustvo sa Muslinom je fenomenalno, oduševljen sam. Muslin je čovek koji mi je mnogo dao u karijeri i nisam merodavan da pričam, jer me je mnogo zadužio. Voleo bih da mogu da mu se odužim igrama u reprezentaciji – rekao je Ivanović.

On je dodao da je dobro što će reprezentacija igrati u Užicu, kako bi se i i taj deo Srbije probudio i stao uz državni tim.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati 5. kola i tabele Lige šampiona

-Veoma je važno da svi dišemo kao jedan, to jedini način da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Selektor će odlučiti ko će igrati, najvažnije je da budemo zdravi i spremni. On je svestan da je kraj sezone, igrači su imali različite sezone, tako da minutaža zavisi od selektora – naveo je Ivanović.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić zahvalio je dosadašnjem selektoru Radovanu Ćurčiću na svemu što je uradio.

-On je bio postavljen za selektora u teškoj situaciji. To je sjajan čovek i stručnjak, želim mu sve najbolje, a siguran sam da i ostali igrači tako misle. Nadam se da ćemo uspeti da ispravimo neke stvari iz prošlosti i plasirati se na Svetsko prvenstvo. Biće veoma teško, reprezentacije u grupi nisu nimalo naivne, ali ne mogu da kažem da su bolje od nas – rekao je Matić.

Povezana vest:  Adebajor odlučio da se vrati u reprezentaciju

On je dodao da jedva čeka da ponovo igra na stadionu u Užicu, kao i da je zadovoljan što su pozvani i mladi igrači.

-Ima mnogo igrača, raduje što je mnogo mladih, da osete kako je igrati za reprezentaciju. Sigurno su ovde s razlogom, oni su budućnost srpskog fudbala – rekao je Matić.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 201. godine počeće u septembru, a Srbija će 5. septembra u Beogradu igrati protiv Irske. U Grupi D su još Vels, Austrija, Moldavija i Gruzija.