jose_morinho_trener_intera_portretŽoze Murinjo:Englezima nedostaje vrhunski golman

 

Žoze Murinjo, jedan od najboljih, ako ne i najbolji svetski fudbalski trener, detektovao je razloge neuspeha engleske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Portugalski trofejni strateg, trener madridskog Reala, smatra da Englezi nemaju klasne igrače na dve izuzetno važne pozicije – golmanskoj i prvog napadača.

-Bez golmana svetske klase ne može se osvojiti najveće trofeje u fudbalu, Svetsko prvenstvo ili Ligu šampiona. Uzmite za primer Španiju. Golman Barselone je Španac. Golman Reala je Španac, isti je slučaj u madridskom Atletiku. U Engleskoj golman Čelzija nije Englez, golman Mančester Junajteda nije Englez, a ni golman Arsenala nije Englez. Liverpul ima španskog, a ne engleskog golmana. Prema tome, u najevećim engleskim klubovima nema ni jednog domaćeg golmana. Englezima, dakle, nedostaje čuvar mreže svetske klase, ali i vrhunski istureni napadač – smatra portugalski trener.

Povezana vest:  Roben: Bajern će tek da bude moćan

-U Mančester Junajtedu imate Vejna Runija, ali on je ipak drugi špic. Bez klasnog isturenog napadača, teško je osvajati velika takimičenja, to je ono što Englezima nedostaje – zaključio je Murinjo.