Marek_HamsikNovi porazi Rome i Fiorentine

 

Domaća pobeda u derbiju protiv Intera prošlog vikenda bila je tek izuzetak od pravila: Roma je i dalje u teškoj krizi. U utakmici šestog kola Serije A fudbaleri Napolija kod kuće su savladali viceprvake sa 2-0.

Nakon 72 minute igre bez golova, slovački napadač domaćih Marek Hamšik dobro je prema golu uputio jednu povratnu loptu. Iako je rumunski golman Bogdan Lobont obranio udarac, lopta se od njega odbila u gol. Slovaku je to bio treći ovosezonski prvenstveni pogodak.

Brazilski štoper gostiju Žuan u 83. je minutu smestio loptu u vlastitu mrežu za konačan rezultat i treći poraz Rimljana u šest uvodnih kola. Sa samo pet osvojenih bodova Roma i dalje tavori na pretposlednjem, 19. mestu tabele. Napoli je pobedom skočio na drugo.

Povezana vest:  IO FSS o situaciji u FS Beograda

U istom je odnosu kao i Roma (pobeda, dva remija, tri poraza) sastav Fiorentine, koji je u 6. kolu izgubio na svom Artemio Frankiju od Palerma 2-1. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, koje su završili s 2-0. Gosti su poveli preko Josipa Iličića u 20. minutu, a na 2:0 povisio je Havijer Pastore u 37. Minutu. Obojici su to bili treći ovosezonski pogoci u Seriji A.

Povezana vest:  KUP NEMAČKE, Kanonada Bajera, Subotić strelac za Borusiju

Fioretina se probudila u drugom delu. Najpre je, u 58. minuti, Đilardino postigao drugi prvenstveni pogodak za 2-1. Nakon toga ekipu Siniše Mihajlovića upropastio je tragičar, mladi Adem Ljajić. U 64. je minutu promašio penal. Loše izveden udarac odbranio je golman gostiju Salvatore Sirigu. Šest minuta kasnije isti je igrač odlično pucao iz okreta, ali je goste, osim nove sjajne obrane Sirigua, spasila i stativa. Fiorentina je od 75. minuta igrala bez Rikarda Montoliva, koji je dobio crveni karton.

Povezana vest:  Mihajlović: Želim pun Marasi

Vođstvo je na tabelii preuzeo rimski Lacio, koji je do četvrte pobede u sezoni došao na Olimpiku protiv Breše (1-0). Gol odluke, svoj drugi u sezoni, dao je centarfor Mauri u 45. minuti.

Luka Toni doneo je drugu pobedu u sezoni Đenovi, koja je na svom Masariju pobedila Bari 2-1. Dao je 33-godišnji centarfor drugi ovosezonski pogodak u petoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena. Prvi je gol za domaće postigao najbolji igrač Đenove, povremeni argentinski reprezentativac Rodrigo Palasio.