djekic_par_fmpPartizan mt:s zauzeo četvrto mesto na turniru “Aleksandar Gomeljski“ u Moskvi

 

Košarkaši Partizana mt:s zauzeli su četvrto mesto na turniru “Aleksandar Gomeljski“. U veoma uzbudljivoj utakmici za treće mesto, koju je obeležilo mnogo preokreta, poraženi su od ekipe Panatinaikosa rezultatom 73:68 (17:12, 19:18, 19:28, 18:10).

Sam početak utakmice nije nagoveštavao uzbudljivu utakmicu, pogovto ako se uzme u obzir da su prvi poeni iz igre postignuti tek u trećem minutu. Već u nastavku grčki šampion se mnogo bolje snašao i serijom od 7:0 napravio dobru zalihu za nastavak susreta. Druga deonica je bila dosta ujednačena, sa oscilacijama u igri obe ekipe. Crno-beli su došli na samo pola koša zaostatka 29:28, međutim Atinjani su ubrzo vratili svoju prednost iz prvog perioda. U trećoj deonici, viđena je potpuno preporođena igra srpskog šampiona. Kao i na utakmici sa CSKA crno-beli su odlično odigrali ovaj kvartal. Najbolje je funkcionisao šut za tri poena, a dobra odbrana je zaustavila protivnika, i izabranici Vlade Jovanovića su prešli u vođstvo koje su sačuvali sve do poslednja dva minuta susreta. Tada su igrači Panatinaikosa vezali dve trojke u važnom periodu meča i zabeležili pobedu rezultatom 73:68.

Povezana vest:  Hakovan sajt Jadranske lige sa pogrdnom porukom premijeru Srbije

 

Panatinaikos:

Tepić, Marić 8, Perperoglu 4, Batist 4, Focis 5, Sato 17, Nikolas 2, Carcaris 4, Dijamantidis 1, Kalates 5, Šermadini 18, Kajmakoglu 5.

 

Partizan mts: :

Kecman 5, Klobučar 4, Milosavljević 8, Lučić 9, Katić 18, Džavai 5, Lešić 8, Bešović, Mitrović 1, Božić 3, Veseli 7, Đekić.

Povezana vest:  NBA, Pirs još četiri godine u Bostonu, ukupno će zaraditi 61 milion dolara