didier_drogba_celsiENGLESKA LIGA

Čelsi savladao Arsenal u londonskom derbiju

 

Fudbaleri Čelsija savladali su večeras u derbiju sedmog kola prvenstva engleske gradskog rivala Arsenal sa 2:0 i učvrstili se na liderskoj poziciji sa četiri boda više od drugoplasiranog Mančester sitija. Već u drugom minutu derbija Bakari Sanja je udarcem glavom zamalo savladao golmana Petera Čeha, a minut kasnije i Lukas Kočjelni je bio neprecizan.

Povezana vest:  FSS: Navijači da se pridržavaju pravila na meču sa Hrvatima

Novu priliku „tobdžije“ su imale u devetom minutu, kada je šutirao Andrej Aršavin, ali je Čeh dobro intervenisao. U 32. minutu pokušao je i Samir Nasri, a lopta je otišla iznad prečke.

Prvu priliku Čelsi je imao u 34. minutu, ali je golman Lukas Fabijanski zaustavio udarac Didijea Drogbe. Ipak, četiri minuta kasnije Fabijanski nije mogao da odbrani šut petom Drogbe sa samo nekoliko metara. Drogbi je to bio 11. pogodak u 13. utakmici protiv Arsenala.

Povezana vest:  Maluda zatražio produženje ugovora s Čelsijem

Čelsi je nakon postignutog pogotka bio bolji protivnik, a u 60. minutu i Nikola Anjelka je propustio priliku da savlada Fabijanskog. Pobedu branioca titule prvaka Engleske potvrdio je Brazilac Aleks sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca sa više od 20 metara u 85. minuti.