Cristiano-Ronaldo-001Murinjov Real se razigrao

 

Uverljivu i zasluženu pobedu od 6:1 upisala je ekipa Real Madrida na svom Santijago Bernabeuu protiv Deportiva u poslednjoj utakmici 6. kola Primere.

Uz Barselonin 1:1 remi protiv Majorke nekoliko sati ranije, tim koji s klupe vodi Žoze Murinjo sada je ispred najljućih rivala i, vrlo verovatno, jedinog pravog konkurenta za naslov u Primeri. Premda Valensijin niz od pet pobeda i jednog remija, odnosno Viljarrealov od pet uzastopnih slavlja nikako ne treba omalovažiti, viška kvalitete ima isključivo u „katalonskom ponosu“ i „kraljevskom klubu“, od kojih treba očekivati najžešću borbu.

Povezana vest:  Telenor najubedljiviji na startu drugog dela BZL

Nakon što je kroz uvodnih pet kola Murinjova fudbalska mašina kašljucala u napadu pogodivši iz nebrojeno šansi tek šest puta, u nedelju je sve došlo na naplatu protiv Deportiva čija je mreže napunjena do vrha.

Dva gola Kristijana Ronalda, po jedan Ozila, Di Marije i Iguaina, uz autogol Ze Kastra izazivali su oduševljenje publike koja je pristigla da pogleda susret šestog ligaškog kola i koju oneraspoložiti nije mogao ni Rodriguezov gol glavom za smanjenje na 5-1.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Ljuboja i Radović za pobedu Ligije

U nedelju je u Realovoj igri sve funkcionisalo na način na koji to portugalski strateg očekuje, a osim golijade lepo će im saznanje biti i da je Barselona iza njihovih leđa.

Deportivo ima svoje brige. Šest utakmica, po tri remija i poraza i ostanak u zoni ispadanja iz Primere dovoljno će reći o načinu na koji su ušli u sezonu.

Povezana vest:  Inter navodno želi da se odrekne Adema Ljajića