Dany Torres - Whipped Indy FlipRED BULL X-FIGHTERS

Torres i Adams slavili u Rimu

Španac Dany Torres u subotu je pred prepunim tribinama stadiona Flaminio slavio svoju prvu ovosezonsku pobedu, a Nate Adams je plasmanom na 3. mesto u Vjčnom gradu osigurao šampionsku titulu najprestižnije FMX turneje na svetu.

-Volim Italiju – euforično je vrištao u mikrofon Dany Torres nakon što je nizom sjajnih trikova u finalnom krugu bacio na kolena i sudije i 20.000 gledatelja.

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING 2010, Hant na rubu pobede

Njegov mu je suparnik, Amerikanac Adam Jones, morao priznati da je pobedu apsolutno zaslužio:

nate_adams_rim-Dany nije napravio ni jednu jedinu grešku, a ja sam u finalnom krugu zabrljao. On je večeras u Rimu zaslužio pobedu.

Titulu je na kraju osigurao Amerikanac Nate Adams, koji je glavnog konkurenta Norvežanina Andrea Villu, pre velikog finala vodećeg u ukupnom poretku, u izravnom dvoboju pobedio sa samo 5 bodova prednosti.

Povezana vest:  Održano takmičenje „CrossFit Serbian Throwdown 2015"

Red Bull X-Fighters turneja 2010. odvela je 12 najboljih FMX gladijatora na planeti u posetu spektakularnim lokacijama na čak tri kontinenta, a njihove je nastupe ove sezone uživo pratilo 169.000 gledatelja. Takmičari su u 2010. posetili Mexico City, Gizu, Moskvu, Madrid, London i Rim. Izveli su ukupno 770 skokova, uključujući 524 okreta, a pritom su preleteli gotovo 17.000 metara.

Povezana vest:  Ervin Katona najjači čovek na svetu za 2011. godinu

 

Red Bull X-Fighters 2010., Rim:

 

1. Dany Torres (Španija)

 

2. Adam Jones (SAD)

 

3. Nate Adams (SAD)

 

Ukupni poredak Svetske turneje Red Bull X-Fighters 2010.:

 

1. Nate Adams (SAD) 370 bodova

 

2. Andrè Villa (Norveška) 365 bodova

 

3. Dany Torres (Španija) 310 bodova