RBMM_Pobednik_Photo_Predrag_Vuckovic

RED BULL MANNY MANIA 2011

Danilo Pisanjuk najbolji u manualnim trikovima

U subotu, 11. juna na Trgu Republike, po prvi put u Srbiji održano je skejt takmičenje u manualnim trikovima pod nazivom Red Bull Manny Mania. Pred oko 1000 gledalaca, takmičari iz svih krajeva naše zemlje, pokazali su najbolje skejt trikove na dva točka. Pobednik takmičenja Danilo Pisanjuk iz Subotice predstavljaće našu zemlju na svetskom finalu koje će se održati 20. avgusta u Njujorku.

U subotu 11. juna na Trgu Republike u Beogradu održano je najveće skejt takmičenje u manualnim trikovima pod nazivom Red Bull Manny Mania. Takmičenje je pokrenuo 2007. godine Red Bullov vozač Džoi Brezinski, a u 2011. godini, pored Srbije, takmičenje se održava u još 29 zemalja širom sveta.

Povezana vest:  Uskoro stiže film "The Fourth Phase"

Na prvom srpskom Red Bull Manny Mania takmičenju okupili su se najbolji takmičari iz svih krajeva naše zemlje.

RBMM_Photo_Predrag_Vuckovic

Sistem takmičenja bio je jednostavan za praćenje. Svi takmičari su vozili zajedno i imali su 10 minuta da pokažu najbolje manualne trikove koje znaju. Trikovi su se ređali jedan za drugim, a takmičari smenjivali na boksovima (spravama) kao na traci. Sistem takmičenja je takav da u dalji krug prolaze samo najbolji, a odluku ko prolazi dalje donosio je petočlani žiri na čelu sa Red Bullovim vozačem Đorđom Zavosom iz Grčke.

Nakon više od sat i po vremena vožnje, u finalu su ostala četiri najbolja vozača Danilo Pisanjuk (18), Ivan Pejdić (28), Petar Petrović (22) i Marković Aleksandar (28). Kao i u prethodnim krugovima, finalisti su imali 10 minuta da pokažu najbolje trikove i pokušaju da izvuku keca iz rukava koji bi im doneo pobedu. Na kraju pobedu je odneo Danilo Pisanjuk iz Subotice koji se po rečima sudija istakao već na samom početku takmičenja. Danilove konstantno dobre vožnje tokom svih rundi takmičenja na kraju su mu donele pobedu i učešće na svetskom finalu u Njujorku. Drugo mesto zauzeo je Petar Petrović dok je treći bio Ivan Pejdić.

Povezana vest:  Održan Trail race Kopaonik

RBMM_Photo_Predrag_Vuckovic_1

Nakon pobede Danilo je izjavio: „Drago mi je da sam danas pobedio na ovako velikom takmičenju i pred ovako brojnom publikom. Kada sam se prijavio na Red Bull Manny Mania takmičenje, nije mi bilo važno koje ću mesto osvojiti, cilj mi je kao i uvek da se dobro zabavim sa svojim prijateljima, bez obzira što su mi protivnici na takmičenju. Ovo je najveći uspeh u mojoj šestogodišnjoj karijeri bavljenja skejtom“, rekao je osamnaestogodišnji Danilo koji će predstavljati našu zemlju na svetskom finalu 20. avgusta na Menhetnu, Njujork, Amerika.

Povezana vest:  Red Bull Air Race stiže u Askot ovog vikenda

Pre takmičenja na Trgu Republike, Đorđo Zavos glavni član žirija i jedan od najboljih skejtera Istočne Evrope, podelio je svoje dvanestogodišnje iskustvo vožnje skejta sa našim mladim skejterima. Đorđo je u skejt parku na Ušću proveo više od tri sata, a iskustvo koje je preneo našim mladim vozačima je neprocenjivo!

{vsig}RBMM_2011{/vsig}