branimir_ivanovic_vs_greEURO 2012

Orlovi počeli pripreme za Estoniju i Italiju

 

Fudbaleri reprezentacije Srbije uvereni su da će promena na mestu selektora ekipe dati rezultate već na predstojećem susretu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u petak u Beogradu sa Estonijom. Selektor Vladimir Petrović je neke igrače već predvodio u mladoj reprezentaciji tadašnje Srbije i Crne Gore, koja je 2004. godine osvojila titulu viceprvaka Evrope. Član te ekipe bio je i sadašnji prvotimac Čelsija i jedan od oslonaca reprezentacije Branislav Ivanović.

-Pižon je imao izuzetan uticaj na moju karijeru. Kod njega sam debitovao za mladu reprezentaciju, pratio je moj rad. Ali, očekivanja i ciljevi svih nas su uvek isti, bez obzira na to ko je selector – rekao je Branislav Ivanović novinarima na današnjem okupljanju reprezentacije pred utakmice sa Estonijom, a četiri dana kasnije i sa Italijom.

Povezana vest:  Bivši fudbaler Šalkea lažirao smrt, pronađen živ

-Cilj je da odemo na Evropsko prvenstvo, a uveren sam da imamo kvalitet za to. Trenutno smo na pozitivnoj nuli sa četiri boda, a tek sad nam počinju one prave kvalifikacije. Nadam se pozitivnom rezultatu protiv Estonije, koji bi bio lepa uvertira pred gostovanje u Italiji gde nemamo šta da izgubimo – dodao je Ivanović.

Golman Vojvodine Željko Brkić ocenio je da će dolazak novog selektora biti dodatan motiv za sve reprezentativce.

-Svi ćemo imati motiv da se dokažemo pred novim selektorom, a posle nerešenog ishoda u duelu sa Slovenijom i pred domaćim navijačima – naveo je Brkić, koji je još nasmejan zbog jučerašnje pobede njegove Vojvodine nad Partizanom u srpskom prvenstvu.

-Mnogo nam je ta pobeda značila zbog samopouzdanja – kazao je Brkić.

Pobedi Vojvodine radovao se i bivši fudbaler tog tima Gojko Kačar, koji je doputovao iz Hamburga da bi prisustvovao meču u Novom Sadu. Dan ranije postigao je gol u pobedi nad Kajzerslauternom od 2:1 i zaustavio kritike na njegov račun zbog slabijeg početka sezone.

Povezana vest:  UEFA pokrenula postupke protiv Slovana, Sparte i Metalista

-Trebalo mi je malo vremena da se priviknem na novu sredinu. Sve vreme sam živeo u hotelu. Pri tom se i svašta pisalo o meni. U tako velikom klubu kakav je Hamburg ne prašta se sedenje na klupi, ništa osim pobede. Sada mi je mnogo lakše, mnogo mi je taj gol značio na psihološkom planu – kazao je Kačar.

-Sada, ipak, razmišljam samo o reprezentaciji. Imamo novog selektora, a bar ja sam u dosadašnjem toku karijere uvek imao pozitivna iskustva sa takvim promenama. Imamo i kvalitet i ne treba nikog da se bojimo – dodao je.

Povezana vest:  Kuzmanović strelac za Štutgart u pobedi protiv Kelna

Imenovanje Petrovića za selektora posebno je obradovalo Slobodana Rajkovića, 21-godišnjeg odbrambenog fudbalera Vitezea koji je odmah dobio poziv za prvi tim.

-Iznenadio sam se. Prijalo je. Zbog nekih ranijih problema i one suspenzije karijera mi je nekako usporila kada nisam igrao za reprezentaciju. Sada će mi mnogo značiti ovaj poziv i učiniću sve da opravdam poverenje – naveo je Rajković.

Nekadačnji igrač OFK Beograda i mladi reprezentativac Srbije nije igrao za nacionalni tim od kada je 2008. godine suspendovan zbog pljuvanja sudije na meču Evropskog U-21 prvenstva.

-Sada je sve to iza mene. Standardno igram za Viteze, sasvim solidno, bio sam u timu u svim dosadašnjim mečevima holandskog prvenstva. Tri puta sam izabran i u tim kola – istakao je Rajković.

PHOTO: ataimages.rs