FSS_logoOmladinska selekcija spremna za kvalifikacije u Bugarskoj

 

Reprezentacija Srbije do 19 godina u sredu putuje na prvi kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Evrope 2011. – Start dan kasnije protiv domaćina.

Omladinska reprezentacija Srbije (igrači rođeni posle 1.1.1992.godine) uspešno je privela kraju osmodnevne pripreme u Zaječaru i Beogradu i u sredu, 6.oktobra u ranim jutarnjim satima otputovaće za bugarski grad Pravec, gde ih očekuje prvi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2011. Izabranici selektora Tomislava Sivića svrstani su u grupu 10 od ukupno 13 koliko će se odigrati širom Evrope, a rivali će nam biti domaćin Bugarska, zatim Luksemburg i Republika Irska. Dve prvoplasirane reprezentacije iz svih 13 grupa, kao i dve najbolje trećeplasirane izboriće plasman za završni krug kvalifikacija koji će biti odigran na proleće 2011.godine. Domaćin finalnog turnira Prvenstva Evrope 2011.godine u julu mesecu biće Rumunija.

Povezana vest:  Hamren: Igrali smo bolje posle primljenog gola

Omladinci veoma dobro su odradili završne pripreme, najpre u Beogradu, a zatim i u Zaječaru, gde su zahvaljujući ljudima iz Fudbalskog kluba Timok imali na raspolaganju zaista odlične uslove za treninge. Selektor Tomislav Sivić dan uoči polaska odredio je i konačan spisak od 18 igrača koji će nas predstavljati na kvalifikacijama u Bugarskoj. To su (po brojevima na dresu):

Marko Dmitrović (Crvena zvezda)

Povezana vest:  Babović: Partizan je jedina svetla tačka Srbije u Evropi

Jovan Krneta (Teleoptik)

Marko Petković (OFK Beograd)

Filip Malbašić (Rad)

Uroš Ćosić (CSKA, Moskva)

Luka Milunović (OFK Beograd)

Andrej Mrkela (Crvena zvezda/Sopot)

Darko Brašanac (Partizan)

Đorđe Despotović (Crvena zvezda/Sopot)

Goran Čaušić (Crvena zvezda/Sopot)

Nenad Lukić (Teleoptik)

Nikola Perić (Mačva, Šabac)

Nikola Stojiljković (Rad)

Nikola Trujić (Teleoptik)

Uroš Vitas (Rad)

Filip Kostić (Borac, Čačak)

Ivan Rogač (Crvena zvezda/Sopot)

Danilo Kuzmanović (Đurgarden,Švedska)

 

U stručnom štabu se nalaze još Dejan Govedarica (trener), Momir Ćirić (trener golmana), Milisav Popić (doktor), Vladimir Vučković (fizioterapeut), Igor Gačić (tim menadžer) i Đorđe Prerad (ekonom), dok će vođa puta za Bugarsku biti Mitar Mrkela, direktor mlađih selekcija FSS.

Povezana vest:  Milinković: Oprezno protiv Mladosti

„Orlići“ će na turniru startovati u četvrtak od 15 sati po našem vremenu (sat kasnije po lokalnom) protiv domaćina Bugarske, a dva dana kasnije u isto vreme odmerićemo se sa Luksemburgom. Poslednje kolo na programu je u utorak, 12.oktobra kada će nam protivnik biti Republika Irska. Utakmice će se igrati na stadionu Georgi Benkovski u Tetevenu i na stadionu Lokomotive u mestu Mezdra, u okolini Praveca. UEFA je za ovaj turnir odredila trojicu sudija, a to su Arman Amirhanjan (Jermenija), Artjom Kučin (Kazahstan) i Menaše Mašiah (Izrael).