predrag_mijatovicPredrag Mijatović preuzima tim Saragose?!

 

Jedan od trojice kandidata za trenera španskog kluba Saragosa jedan je od najvećih jugoslovenskih i crnogorskih fudbalera svih vremena, 41-godišnji Predrag Mijatović. Mijatović je, prema pisanju španskih medijia, u najužoj konkurenciji za naslednika Aurelija Gaja uz bivšega meksičkog selektora i nekadašnjeg trenera madridskog Atletika Haviera Aguira, kao i Žozea Luisa Mendilibara, bivšeg trenera Atletik Bilbaoa i Valjadolida. Aragonski je klub trenutno pretposlednji na tabeli 20 prvoligaša, bez pobede (po tri poraza i remija) nakon uvodnih šest kola Primere, tako da se Gaju sprema otkaz.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Tabele po grupama, posle osmog dana (18. jun)

Mijatoviću bi eventualna inauguracija bila prvi trenerski angažman u karijeri. Nakon igračke karijere u podgoričkoj Budućnosti, Partizanu, Valensiji, Realu i Fiorentini, Mijatović je u fudbalu radio samo kao sportski direktor madridskog Reala tokom predsedničkog mandata Ramona Kalderona, od 2006. do 2009. godine.

Iako Real u to vreme nije igrao spektakularno kao Barselona, vreme je pokazalo da je Mijatović napravio odličan posao dovevši na Santiago Bernabeo Holanđane Arjena Robena, Veslija Snajdera, Ruda van Nistelroja i Rafaela van der Varta, Argentince Gonzala Higuaina i Fernanda Gaga, Brazilca Marsela Vieiru i Malijca Mahamadoua Diaru.

Povezana vest:  Majorka nastavalja da niže uspehe, ovog puta pala Valensija

Neki od njegovih transfera, poput Higuaina ili Marsela, danas su udarne igre sastava Žozea Murinja, dok se neki od pobrojanih igrača eksplodirali u drugim klubovima, poput Snajdera i Robena.