spanija_logoOdbijen predlog Reala i Barselone o podeli TV prava

 

Fudbalski klubovi Real Madrid i Barselona ponudili su ostalim prvoligašima veći deo prihoda od televizijskih prava, ali najmanje dva velika kluba odbila su taj predlog kao nedovoljan, saopštilo je danas rukovodstvo španske lige. Predstavnici 20 prvoligaških klubova španske lige u utorak su održali sastanak i razgovarali o pravednijoj podeli budućih prihoda, a portparol lige Huan Karlos Santamarija rekao je da dogovor nije postignut.

Povezana vest:  Štutgart posle preokreta pobedio Volfsburg, gol Kostića

Portparol lige dodao je da će novi sastanak predstavnika klubova biti 22. oktobra, kada će pregovarati o televizijskim pravima vrednim oko 600 miliona evra godišnje, od čega Real Madrid i Barselona uzimaju oko polovine.

Takav sistem poslovanja ističe 2014. godine, a ostali klubovi od ove godine zahtevaju pošteniji dogovor.

-Klubovi su stavili do znanja Realu i Barseloni da nisu zadovoljni I iako su priznali da su ta dva kluba najbolja i najvrednija u španskoj ligi, poručili su da se u Primeri takmiči više od dva kluba – rekao je Santamarija.

Povezana vest:  Meč protiv Argentine pratilo 99,6 odsto gledalaca TV na Islandu

Na jučerašnjem sastanku Real i Barselona su zajedno predložili da od ukupne sume dobiju 34 odsto, Atletiko Madrid i Valensija 11, a ostali klubovi 55 odsto.

Međutim, Sevilja i Viljareal, uz podršku pojedinih klubova, zahtevaju više. Ta dva kluba su predložila da klubovi podele 40 odsto novca, a ostalih 60 odsto klubovi će dobijati u skladu sa postignutim rezultatima.

Povezana vest:  Venger: Sanjam da dovedem Nejmara

Santamarija je rekao da ne očekuje da će na sledećem sastanku biti postignut dogovor i istakao da je cilj da se španska liga približi engleskoj, italijanskoj i francuskoj.