roy-hodgsonHodžson se raduje dolasku novih vlasnika u Liverpul

 

Trener fudbalera Liverpula Roj Hodžson rekao je danas da je veoma srećan zbog odluke upravnog odbora da klub proda kompaniji Nju Ingland Sports Venčrs (NESV), koja je vlasnik i američke bejzbol ekipe Boston Red Soks.

-To su veoma dobre vesti i naravno da sam veoma srećan. Znam da je upravni odbor dugo vodio razgovore sa tom kompanijom. Nije bilo lako jer su sadašnji vlasnici imali nešto drugačije ideje o prodaji. Izgleda da će sve biti kako treba – rekao je Hodžson.

Povezana vest:  Karavan "Ko to tamo navija" u Užicu

Sadašnji vlasnici Liverpula, američki biznismeni Tom Hiks i Džordž Džile, protive se ovoj ponudi, ali će zbog velikih dugova „crvenih“ na kraju najverovatnije morati da se slože sa odlukom upravnog odbora.

Prema nezvaničnim informacijama, kompanija NESV za kupovinu Liverpula ponudila je oko 300 miliona funti (342 miliona evra), a Hiks i Džile su tražili gotovo duplo više. Liverpul trenutno duguje više od 270 miliona evra Kraljevskoj banci Škotske, a klub ima rok do 15. oktobra da izvrši refinansiranje duga.

Povezana vest:  Srbija igra sa Brazilom, Jamajkom i Panamom na turneji

Ekipa ni na terenu ne stoji ništa bolje, pošto nakon sedam odigranih utakmica u prvenstvu Engleske zauzima 18. mesto na tabeli i nalazi se u zoni ispadanja.