Chelsea_logoČelsi ne želi da ode sa Stamford Bridža

 

Predsednik fudbalskog kluba Čelsi Brus Bak ponovio je danas da taj klub namerava da ostane na stadionu Stamford Bridž.

-Mnogo je istorije i tradicije na Stamford Bridžu. Klub na tom stadionu igra utakmice od 1905. godine, zbog čega je nama veoma, veoma teško da donesemo odluku o preseljenju – rekao je Bak za Skaj Sports.

Povezana vest:  Rasprodat prvi kontigent dresova

Mančester junajted je u nameri da zaradi više novca proširio stadion, dok je Arsenal prešao na novi, a Čelsi, ako želi da bude konkurentan i ostane na Stamford Bridžu, to mora da nadoknadi. Bak nije odbacio mogućnost preseljenja kluba na novi, veći stadion, ali je rekao da uprava pokušava da na drugi način, putem sponozorstava i drugih komercijalnih aktivnosti zaradi novac.

Povezana vest:  Fudbaleri ne smeju da pokazuju poruke ispod dresova

-Naravno, ne bismo otišli iz zapadnog Londona i okoline, a ima malo slobodnih lokacija za izgradnju novog stadiona. Moramo da nadoknadimo gubitke zbog činjenice da nemamo stadion sa 60.000 mesta – rekao je Bak.

-Ne mogu da kažem da nikada nećemo igrati kao domaćini na drugom stadionu, ali trenutno nam to nije u planu – dodao je on.

Povezana vest:  Rezultati utakmica šestog kola Lige šampiona

Čelsi je prošle sezone osvojio „duplu krunu“ u Premijer ligi, a ove sezone je prvi na tabeli sa četiri boda više od Mančester sitija.