gimnastica_roterdamGIMNASTIKA SP 2010

Severna Koreja suspendovana sa Svetskog prvenstva

 

Gimnastičari iz Severne Koreje suspendovani su sa Svetskog prvenstva koje počinje sledeće nedelje, zato što je uzrast jednog od takmičara bio falsifikovan. Međunarodna gimnastička federacija (FIG) saopštila je danas da su severnokorejski savez i gimnastičarka uslovno suspendovani na 30 dana, zbog čega neće moći da učestvuju na Svetskom prvenstvu u Roterdamu od 16. do 24. oktobra, kao i na bilo kom drugom takmičenju.

Povezana vest:  Srpski tandem u karantinu, Kovačević se vraća na vatrenu liniju

Severna Koreja ima rok od pet dana da se žali. Reprezentaciju ove zemlje činile su četiri gimnastičarke i dvojica gimnastičara. Disciplinska komisija FIG objavila je da je Hongova navela 9. Mart 1989. godine kao datum rođenja pred Svetskog prvenstvo.

Federacija, međutim, ima dokumentovane nastupe ove Severnokorejke sa Olimpijade 2004. i svetskog prvenstva 2006, na kojima je kao godinu rođenja navela 1985, kao i svetsko prvenstvo 2007, na kome je navedeno da je rođena 1986. godine.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Pobede Crvene zvezde i Viteza

Ako je Hongova rođena 1989, onda ne bi imala pravo da se takmiči na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, pošto olimpijci ne smeju da se takmiče pre kalendarske godine u kojoj pune 16.